Imprimantă 3D la un liceu din Beiuș

Cristina Zamfirescu, 12 Decembrie 2018

Profesorii Liceului „Nicolae Bolcaş” din Beiuş - absolvit de olimpicul mondial cu aur la informatică Tamio Vesa Nakajima - au câştigat un proiect în valoare de 7.000 de lei, prin care vor achiziţiona o imprimantă 3D şi un set de roboţi modulari Lego Mindstorms.

„Am gândit acest proiect, pe de o parte, pentru a implementa un concept de învăţare mai prietenos combinând metodele tradiţionale de învăţare cu metode moderne, centrate pe elev. Pe de altă parte, o imprimantă 3D folosită în cadrul orelor de informatică poate produce bază materială frumoasă pentru celelalte discipline. Apoi, clubul de robotică pe care dorim să-l deschidem va împrieteni şi mai mult elevul cu şcoala şi cu tehnologia”, a transmis, printr-un comunicat, Mircea Rotar, coordonatorul de proiect şi profesor de informatică la Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş” din Beiuş.

Liceul va primi premiul de 7.000 de lei probabil în semestrul doi, urmând să achiziţioneze imprimanta tridimensională şi setul de roboţi.

„E vorba despre nişte roboţei care pot fi programaţi de copii să facă anumite activităţi. Practic, în acest mod, copiii învaţă diverse limbaje de programare pe care le aplică, observând că programarea poate fi utilă în viaţa de zi cu zi, că pot face lucruri concrete cu ajutorul programării şi că aceasta nu rămâne doar la stadiul de teorie. Cu imprimanta 3D, elevii şcolii, ghidaţi de profesori, vor realiza materiale didactice pentru informatică, matematică, geografie şi cunoaşterea mediului. Noi ne-am gândit deja la alte lucruri mai complexe, precum machete şi amenajarea spaţiului, dar vom vedea cât vor fi copiii de receptivi, ceea ce nici nu punem la îndoială”, a spus, pentru Agerpres, profesoara Veronica Popa, responsabil


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!