Incubator de afaceri, la Universitatea de Vest

21 Martie 2008

Rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“ din Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, a declarat că Autoritatea Naţională pentru Cercetarea Ştiinţifică (ANCS) a emis certificatul de autorizare al Incubatorului tehnologic şi de afaceri, care va funcţiona în cadrul universităţii arădene.

Potrivit rectorului, unitatea este constituită ca o entitate fără personalitate juridică în cadrul Universităţii de Vest, cu personal propriu, cu infrastructură şi dotări în valoare de 500.000 de euro.

„Incubatorul va avea conexiuni cu Parcul ştiinţific şi tehnologic Timişoara, în care Universitatea de Vest este asociată în participaţiune cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare, cu universităţi timişorene, cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Timişoara şi cu societăţi comerciale“, a precizat prof. dr. Aurel Ardelean.

Principalele obiective ale Incubatorului sunt: transferul tehnologic de rezultate ale cercetării de la agenţii economici interesaţi; dezvoltarea potenţialului tehnologic; integrarea studenţilor şi absolvenţilor universităţii în mediul socio-economic, precum şi atragerea de investiţii străine în acest domeniu al transferului de tehnologii. Rectorul Ardelean a precizat că există deja o companie din Australia, interesată de serviciile acestui Incubator tehnologic şi de afaceri.

„Incubatorul va oferi consultanţă tehnică şi juridică, redactarea de proiecte, studii, evaluări, expertize, audit, acces internet, pagină web, baze de date, publicitate etc., la preţuri relativ reduse faţă de ceea ce se practică pe piaţă“, a mai spus prof. univ. dr. Aurel Ardelean.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!