Moldova
Intrarea Maicii Domnului în biserică, serbată la Roman

Intrarea Maicii Domnului în biserică, serbată la Roman

Pr. Daniel Marari, 22 Noiembrie 2018

De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, cunoscută în popor sub denumirea de „Ovidenia”, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, în cadrul slujbei hirotonind şi un tânăr teolog întru diacon.

La catedrala Arhiepiscopală din Roman, bucuria sfântă a sărbătorii închinate Maicii Domnului a umplut sufletul fiecărui creştin care a dorit să participe la Sfânta Liturghie săvârşită de chiriarhul locului, la cea mai mare sărbătoare creştină a lunii noiembrie. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Costel-Bogdan Tudor, pe seama Parohiei „Pogorârea Duhului Sfânt” din Bâtrâneşti, Protopopiatul Roman.

Locul unde „ne putem elibera de toate grijile acestei lumi”

IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, a subliniat importanţa intrării noastre în Biserica Slavei Lui Hristos, urmând exemplul Maicii Sale: „Intrarea Preasfintei şi Pururea Fecioarei Maria în Templul din Ierusalim a fost un fapt necesar mântuirii noastre. La rândul nostru, noi, cei care îi urmăm Maicii lui Dumnezeu şi care credem în ajutorul său nemăsurat, trebuie să facem asemenea. Cu toţii este necesar să venim în casa Domnului nostru, unde ne putem elibera de toate grijile acestei lumi. Biserica rămâne pentru veşnicie o şcoală a credinţei, a nădejdii şi a dragostei. Aici aflăm că Dumnezeu este salvarea noastră, că Domnul nostru Iisus Hristos se jertfeşte pentru păcatele noastre, că Sfântul Duh sălăşluieşte în noi sfinţindu-ne sufletele. Aici, în biserică, la această şcoală sfântă, învăţăm cum putem deschide uşile pocăinţei, cum putem afla calea mântuirii şi cum putem ajunge între aleşii lui Dumnezeu. Biserica este şi izvor de vindecare, tocmai pentru că aici aflăm medicamentul de viaţă dătător, care vindecă şi trupul şi sufletul în acelaşi timp. Nu există boală de nevindecat de către acest medicament pentru suflet şi trup pe care ni-l dăruieşte Iisus Hristos”.

Făcând referire la sărbătoarea zilei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a mai spus: „Sărbătoarea de astăzi este o invitaţie la a fi cu luare-aminte la pregătirea noastră pentru întâlnirea săptămânală cu Dumnezeu în biserică, în cadrul liturgic, şi la păstrarea sufletelor în stare de permanentă curăţie spirituală. Slujbele Bisericii sunt mediul în care ne putem păstra fiinţa într-o permanentă stare de veghe asemenea fecioarelor înţelepte”.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!