Transilvania
IPS Arhiepiscop Irineu, în vizită în Protopopiatul Sighişoara

IPS Arhiepiscop Irineu, în vizită în Protopopiatul Sighişoara

19 Mai 2017

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba-Iuliei, a vizitat miercuri, 17 mai, mai multe instituții publice, școli, spitale și parohii din Protopopiatul Sighișoara, însoțit de protopopul Ovidiu Dan.

La sediul Primăriei Municipiului Si­ghi­șoara, ierarhul a fost întâmpinat de primarul Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean și de angajații ins­tituției. În sala de ședințe a primăriei, IPS Arhiepiscop Irineu a rostit o alocuțiune despre „bucuria slujirii semenilor noștri”. Apoi, ierarhul a fost întâmpinat de un număr mare de cre­dincioși, îmbrăcați în costume tradiționale românești, la Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” unde este preot Antonel Crăciun. Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care le-a tâlcuit semnificația imnului pascal „Hristos a înviat”. A urmat vizita copiilor de la Școala Gimnazială „Victor Jinga”, condusă de directoarea Gyöngyi Agnes Secășan. În cadrul unei ore deschise, IPS Arhiepiscop Irineu le-a vorbit elevilor claselor a VII-a și a VIII-a despre „roadele ascultării față de dascăli și de părinți” și despre „importanța menținerii constante a unei curății sufletești, din perioada copilăriei și până la bătrânețe”. Copiii au fost bine­cuvântați de ierarh și au primit iconițe cu Mântuitorul Hristos și Maica Domnului.

A urmat vizita bolnavilor de la secțiile Interne, Chirurgie și Hemodializă din cadrul Spitalului Municipal din Sighișoara. Însoțit de dr. Aurelia Mașca, managerul instituției, și de directorul medical Carmina-Mirela Tircoveanu, ierarhul a vorbit cu pacienții, i-a binecuvântat și le-a oferit iconițe în dar, apoi a vizitat și Capela Spitalului, unde slujește părintele Oliviu Dan.

IPS Arhiepiscop Irineu a vizitat Unitatea Militară 01752 Batalion 72 Apărare CBRN „Negru Vodă”, aflată sub comanda locotenentului colonel Claudiu Margin, şi le-a adresat soldaților un cuvânt de încurajare. În incinta unității, a vizitat paraclisul și muzeul militar cu obiecte de luptă specifice.

A urmat vizita în Parohia Albești, unde sunt preoții Ioan Nistor și Augustin Corfariu, și Parohia Boiu, unde este preot Gabriel-Mihail Irimie. Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși „să-L slujească cu devotament pe Hristos, Mântuitorul nostru, și să trăiască pe deplin viața liturgică a Bisericii noastre”.

„În aceste zile de primăvară: duminică, luni, marți și miercuri, m-am aflat pe frumoasele meleaguri ale județului Mureș, efectuând o serie de vizite pastorale. În protopopiatele Târgu-Mureș și Reghin, iar astăzi în Protopopiatul Sighișoara, am fost oaspetele unor instituții publice, școli, spitale și parohii. Pretutindeni, m-am bucurat de bună-primire și de căldura sufletească a credincioșilor noștri mureșeni. Pe cei aflați în responsabilități publice i-am îndemnat să-și îndeplinească sarcinile în mod conștiincios, în frică de Dumnezeu și cu respect față de oameni. Pe elevii din școli i-am povățuit să fie receptivi la lecțiile predate de către dascălii lor și să acumuleze cunoștințe folositoare pentru viață. Iar pe preoții parohi i-am sfătuit să dea dovadă de zel apostolic în activitatea lor pastorală și misionară. Eu cred că dacă fiecare dintre noi, la locul în care se află, ar valorifica timpul și talanții, lumea aceasta ar putea deveni mai bună, mai frumoasă și mai prosperă”, a spus IPS Arhiepiscop Irineu, conform Arhiepiscopiei Alba-Iuliei.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!