Moldova
IPS Ignatie : „Să fim oameni de lumină în tot ceea ce facem“

IPS Ignatie : „Să fim oameni de lumină în tot ceea ce facem“

Constantin Ciofu, 16 Aprilie 2018

În ziua sărbătorii Izvorului Tămăduirii, Preasfinţitul Părinte Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Bujoreni, Protopopiatul Bârlad. Slujba a fost prilejuită de hramul aşezării monahale.

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a slujit vineri, 13 aprilie 2018, de Izvorul Tămăduirii, la Mănăstirea Bujoreni din judeţul Vaslui, care şi-a serbat hramul. Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul „Dignus est", al preoţilor din Episcopia Huşilor.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a explicat principalele repere duhovniceşti ale sărbătorii închinate Maicii Domnului: „De ce sărbătorim această minune a Maicii Domnului în Săptămâna Luminată? Una dintre motivaţii este aceea că Maica Domnului este Maica Luminii, căci Hristos a venit să aducă în lume Lumina sfinţeniei, a dragostei şi a păcii, iar cea care s-a împărtăşit de la început de această Lumină, cea care s-a bucurat de roadele îndumnezeirii firii umane este Maica Domnului. Lumina lui Dumnezeu, lumina necreată este cea care pătrunde în sufletul omului cu foarte multă discreţie. Învăţăm deci de la Maica Domnului să fim oameni de lumină prin tot ceea ce facem. Fiecare gest al nostru să fie imprimat de lumină, de delicateţe şi nobleţe".

În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie l-a hirotonit întru ieromonah pe ierodiaconul Ioachim, vieţuitor al Mănăstirii Bujoreni.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!