Transilvania
IPS Mitropolit Andrei a binecuvântat mai multe lucrări la Feldioara, Protopopiatul Gherla

IPS Mitropolit Andrei a binecuvântat mai multe lucrări la Feldioara, Protopopiatul Gherla

Pr. Horea-Niculae Baciu, 01 Septembrie 2018

Comunitatea din Parohia Feldioara, Protopopiatul Gherla, l-a primit în mijlocul ei pe Înalt­preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Mara­mureșului și Sălajului, joi, 30 august. Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit slujba de sfințire a unei troițe ridicate în memoria celor care au luptat pe câmpurile de luptă, eroi ai neamului românesc din cele două războaie mondiale.

Credincioșii din această parohie au ridicat și un monument închinat deținuților politici din această comunitate, care au pierit în temnițele și lagărele comuniste, acest monument fiind, de asemenea, binecuvântat de către ierarh.

Întreaga comunitate a trudit în ultimii ani, sub îndrumarea parohului Cristian Scripcariu, și la ridicarea unei noi case parohiale, lucrările la aceasta fiind finalizate de curând. IPS Mitropolit Andrei a săvârșit și aici slujba binecuvântării noii case. Din soborul de preoți au făcut parte arhid. Claudiu Grama, consilierul pentru misiune si protocol al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, pr. Iulian-Paul Isip, protopop de Gherla, și preoți din parohiile învecinate.

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Andrei a subliniat faptul că „cei care s-au jertift pe câmpurile de luptă au făcut-o pentru ca nouă astăzi să ne fie mai bine”.

Parohul Cristian Scripcariu a mulțumit tuturor celor pre­zenți, iar protopopul de Gherla, Iulian-Paul Isip, a remarcat vrednicia credincioșilor din parohie și i-a felicitat pentru tot ceea ce au realizat.

La final, IPS Mitropolit Andrei a acordat distincții și diplome. Parohul Cristian Scripcariu a fost hirotesit iconom pentru activitatea desfășurată în cei 18 ani de păstorire ai acestei comunități.

Primarul comunei Cătina, Alexandru Bota, și epitropul Parohiei Feldioara, Ioan Biriș, au primit ordinul „Sfântul Pahomie de la Gledin”, viceprimarul comunei Cătina, Moldovan Viorel, a primit ordinul „Sfinții Mărturisitori Năsăudeni”, iar membrii consiliului parohial, ai comitetului parohial precum și alți credincioși au primit diplome de aleasă cinstire.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!