Transilvania
IPS Mitropolit Laurențiu și-a cinstit sfântul ocrotitor

IPS Mitropolit Laurențiu și-a cinstit sfântul ocrotitor

Ștefan Mărculeț, 11 August 2017

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și-a sărbătorit ieri, 10 august, ziua onomastică. În ziua de prăznuire a Sfântului Arhidiacon Laurențiu a fost oficiată o slujbă de mulțumire în reședința mitropolitană.

Slujba de Te Deum a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi condus de Prea­sfin­țitul Ilarion Făgără­șanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. La slujbă au fost prezenți consilieri eparhiali, protopopi din eparhie, conducerea Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, colaboratori de la centrul eparhial și preoți veniți la re­ședința mitropolitană pentru a-l felicita pe IPS Mitropolit La­urențiu cu ocazia onomasticii.

După slujba de Te Deum, vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea a transmis felicitările și gândurile cele bune din partea tuturor ostenitorilor de la centrul eparhial și din partea celor prezenți la sărbătoarea de la reședința mitropolitană.

„Unim acest moment, de prăznuire a Sfântului Mucenic Laureniu, cu încă un moment, în care, preluând acest nume, ați primit pe umerii sufletului și sarcina plină de responsabilitate a arhieriei. Mulțumim că ne-ați dat acest prilej de a fi alături de Înaltprea­sfinția Voastră și a vă arăta prin aceasta o mică părticică din dragostea noastră, din recunoștința noastră pentru tot ceea ce în­semnați pentru noi, pentru Arhiepiscopia noastră și pentru Mitropolia noastră. În toată viața și activitatea pastorală, misionară, educațională, culturală, social-filantropică și administrativă a Mitropoliei Ardealului ați lăsat pecete de vrednicie, pentru care vă mulțumim și dăm slavă lui Dumnezeu. Îl rugăm pe Sfântul Mucenic Laurențiu, pe toți sfinții și mai ales pe Maica Domnului pentru al cărei praznic ne pregătim acum prin post și rugăciune, să mijlocească mai departe către Bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate și puteri sporite pentru a sluji mai departe cu toată responsabilitatea și cu toată puterea Biserica noastră, spre slava lui Dumnezeu și a credinței noastre strămoșești”, a spus pr. Ilarie Benchea.

Slujirea arhierească

IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit tuturor pentru prezență și pentru urările de bine transmise în această zi când este cinstit Sfântul Mucenic Lau­rențiu, dată la care, în urmă cu 21 de ani, Părintele Mitropolit era ipopsifiat, iar a doua zi, pe 11 august, era hirotonit și instalat episcop de Caransebeș.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru ofranda adusă de dumneavoastră acum și am aceptat să fim astăzi aici, într-un loc mai retras, pentru că suntem în perioada postului. Sfântul Lau­rențiu nu a murit în laude, ci în toată slava cerească. Îmi aduc aminte mereu de martirajul lui și de faptul că am fost chemat la arhierie chiar în ziua Sfântului. Nu putem decât să-I mulțumim lui Dumnezeu și să-I dăm slavă Lui pentru toate, încercând să ne îndreptăm prin rugăciune. Trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu ca să ne ajute să trecem peste toate încercările. Biserica este sfântă pentru că o conduce Hristos, iar noi facem parte din ea și avem rostul nostru. Vă mulțumesc foarte mult și vă rămân recunoscător tuturor pentru dragostea dumneavoastră față de Biserica noastră”, a spus ierarhul.

La final toți cei prezenți l-au felicitat pe ierarh, i-au oferit flori și i-au urat ani buni, cu multe realizări pastorale și misionare în Mitropolia Ardealului.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!