Banat
IPS Părinte Timotei a participat la deschiderea anului academic 2018-2019 la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

IPS Părinte Timotei a participat la deschiderea anului academic 2018-2019 la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

Protos. Iustin Popovici, 06 Octombrie 2018

Miercuri, 3 octombrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a participat la festivitatea de deschidere oficială a anului academic 2018-2019 la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.  
Evenimentul a început la ora 9:00 cu slujba de Te Deum oficiată de către IPS Părinte Timotei, la sfârşitul căreia a rostit un cuvânt de omagiere cu referire la unul dintre făuritorii Marii Uniri, Vasile Goldiş, „pomenit la evenimentele importante din viaţa şcolii, mai ales în Anul Centenar, ştiind rolul pe care l-a avut la ­Alba Iulia la 1 Decembrie 1918”. După acest moment au fost  ­depuse coroane la statuia marelui corifeu din Piața Revoluţiei de către reprezentanţii celor mai ­importante instituţii arădene.

La ora 10:00 a urmat festivitatea de deschidere a noului an universitar la Palatul Cultural Arad. Aici, chiriarhul arădean a rostit un cuvânt de binecuvântare, în care a amintit despre „principiile după care s-a călăuzit Vasile Goldiş, motiv pentru care a fost şi este apreciat, principii care rămân călăuzitoare pentru profesorii şi studenţii de astăzi”. În cuvântul său, chiriarhul a făcut consideraţii şi „asupra atmosferei existente, mai ales într-un palat renovat, acest lucru arătând şi datoria noastră de a reînnoi formarea tinerilor arădeni”.

La eveniment au participat numeroşi invitaţi, între care amintim: domnul Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, domnul Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, şi alţii.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!