Actualitate religioasă
Joia Mare la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

Joia Mare la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

Pr. Rareș Bucur, 06 Aprilie 2018

În joia Săptămânii Sfintelor Pătimiri, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a fost săvârşită, conform rânduielii liturgice din Biserica Ortodoxă, slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, în cadrul căreia a fost sfinţit Sfântul Agneţ, din care se va pregăti şi se va păstra, pe Sfânta Masă, în tot timpul anului, Sfânta Împărtăşanie ce va fi oferită celor bolnavi şi copiilor.

Cu acest prilej, foarte mulți copii și credincioși au fost împărtăşiţi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian cu Sfintele Taine.

La finalul Liturghiei, chiriarhul Dunării de Jos a împlinit, după tradiţie, rânduiala spălării picioarelor. În acest an, la această rânduială au participat 12 copii de la Școala Gimnazială nr. 20 din Galați, cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, proveniţi din familii cu posibilități materiale reduse. La momentul liturgic cuvenit, Înaltpreasfinţia Sa s-a încins cu ştergar şi a spălat picioarele celor 12 „mici ucenici”, după care le-a oferit făclii aprinse. La final, copiii au primit încălţăminte şi îmbrăcăminte nouă, precum şi obiecte de igienă personală.

Activitatea cu caracter social-filantropic şi misionar din Joia Mare a fost organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos în parteneriat cu filiala gălăţeană „Sfântul Apostol Andrei” a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!