Banat
Lansarea unei noi cărți a PS Părinte Emilian Crișanul

Lansarea unei noi cărți a PS Părinte Emilian Crișanul

Protos. Iustin Popovici, 17 Noiembrie 2018

Sala Regele Ferdinand din sediul Primăriei Municipiului Arad a găzduit lansarea unei noi lucrări a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, intitulată: „Unitatea dragostei între cer și pământ”, apărută la Editura Reîntregirea din Alba Iulia. Lansarea a deschis seria evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură, în perioada 12-30 noiembrie, având drept scop manifestarea credinței, a respectului, a admirației și a recunoștinței față de cei care, în urmă cu 100 de ani, au făcut posibilă crearea Statului Național Unitar Român.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a rostit pentru început un cuvânt de apreciere și felicitare pentru noua lucrare semnată de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul. În continuare, a luat cuvântul părintele prof. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad. De asemenea, părintele Teofan Mada, vicar eparhial, a dat citire unei aprecieri pentru carte, transmisă de dr. Dumitru-Ion Steflea, directorul general al Tipografiei Conphis din Râmnicu Vâlcea.

La final, Preasfinția Sa a mulțumit IPS Părinte Timotei și a oferit tuturor noua sa carte, amintind totodată că lucrarea nu se va pune în vânzare, dar orice sumă oferită pentru carte, ca donație benevolă, va intra în contul unei fete cu rezultate bune la învățătură, care a rămas fără părinți și este crescută de o bunică grav bolnavă și cu foarte mari probleme financiare. Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” a susținut în cadrul evenimentului un moment muzical religios-patriotic.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!