Banat
Lansarea volumului „Întâlnirea cu îngerul”, de Vasile Bogdan

Lansarea volumului „Întâlnirea cu îngerul”, de Vasile Bogdan

Pr. Marius Mircia, 15 Martie 2019

La Aula Academiei Române – filiala Timișoara a avut loc lansarea cărții „Întâlnirea cu îngerul” a scriitorului Vasile Bogdan. Lucrarea este o sinteză a mai multor dialoguri purtate de autor cu pictorul Mihai Teodor Olteanu. La eveniment au participat reprezentanți ai mediului academic timișorean, preoți, oameni de cultură, artiști, jurnaliști.

Cuvântul de deschidere a aparținut acad. Dan Dubină, preşedintele Filialei Timişoara a Academiei Române, care a apreciat cartea-abum realizată în condiții grafice deosebite. A urmat vizionarea unui film dedicat pictorului Mihai Teodor Olteanu, realizat de regizorul Victor Popa. Moderatorul evenimentului a fost conf. univ. dr. Ioan David, directorul Institutului de Studii Banatice „Titu Maiorescu”, al Academiei Române, Filiala Timișoara.

De asemenea, cei care au luat cuvântul au accentuat valoarea operei pictorului Mihai Olteanu, ale cărui lucrări reflectă bucuria prezenței harului lui Dumnezeu.

„Mihai Teodor Olteanu este considerat de peste 20 de ani pictorul revoluției. El pictează și trăiește ca să continue idealurile tinerilor uciși, ale părinților lor, cărora nu poți să le vindeci pierderea, relativizând semnificațiile răsturnării dictaturii cu prețul sângelui. Revoluția de la Timișoara i-a dăruit pictorului forța libertății de expresie și de acțiune. Pictura este destinată cetății și acțiunilor de caritate, ca un prinos continuu adus astfel martirilor revoluției…. Pentru el, tabloul este o stare a sufletului, o ofrandă adusă lui Dumnezeu”, a spus scriitorul Vasile Bogdan.

Mihai Teodor Olteanu este originar din Luduș și este absolvent al Institutului de Arte Plastice din Cluj. A avut zeci de expoziții în mari orașe precum Viena, Madrid, Amsterdam, Lyon, Heidelberg, Montreal, Toronto etc., multe din lucrările sale fiind dăruite în scopuri caritabile.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!