Oltenia
Lectură pentru copiii de la „Best life” la Biblioteca Aman

Lectură pentru copiii de la „Best life” la Biblioteca Aman

12 August 2017

Vineri, 11 august, începând cu ora 10:00, Biblioteca Ju­dețeană „Alexandru și Aristia Aman” a organizat cea de-a treia întâlnire educativă în cadrul proiectului „Clubul de lectură”. Proiectul se va derula până la finalul lunii august și reprezintă continuarea acti­vităților de lectură desfășurate de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în mod regulat, pe parcursul anului școlar. În cadrul celei de-a treia întâlniri vor participa copiii de la ­Centrul pentru copii „Aripi de Lumină” Craiova.

În cadrul întâlnirii, Cristina Maria Gelep, voluntar al bibliotecii, le-a prezentat copiilor ­povestiri adaptate din cea mai nouă carte semnată de George W. Burns, „101 Healing Stories For Kids and Teens” („101 povești terapeutice pentru copii și adolescenți”). Anecdotele, ­relatările și metaforele acestui autor, clinician ca formație, ­oferă lecții și sugestii pentru găsirea de soluții la cele mai frecvente dintre problemele pe care le întâmpină copiii și adoles­cenții. „Cărțile de dezvoltare personală, de parenting și întreaga literatură de specialitate pe acest profil au câștigat foarte mult teren în ultimii ani. Fără să fie lucrări spectaculoase, de căpătâi, capabile, deci, să perturbe definitiv ierarhia în care beletristica deține încă primul loc, cărțile de dezvoltare au publicul lor. Un public inteligent, viu și ancorat în realitățile secolului pe care îl trăim. Faptul că cei mici sunt familiarizați cu o astfel de literatură, faptul că le sunt narate diverse narațiuni cu tâlc pe care împreună cu voluntarul de proiect și bibliotecarii le dezbat mai apoi, e un lucru benefic. Sunt, fără doar și poate, numeroase exemplele și pildele care, aplicate în mod conștient, pot îmbunătăți și netezi diferite neîmpliniri și eșecuri. Cărțile de dezvoltare nu pot fi rezumate doar la sintagma, așa cum în mod nedrept sunt taxate, rețete ridicole de fericire. Înlăturând ceea ce e de înlăturat și păstrând ceea ce e demn să fie păstrat, fiecare carte, indiferent de domeniu, îmbogățește și formează”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Clubul de lectură va continua să se desfășoare în zilele de luni și vineri, începând cu ora 10:00, la American Corner/Mediatecă, până la finalul lunii august. Proiectul se adresează elevilor din ciclurile primar și gimnazial și este desfășurat de voluntarii Delia Marinela Radu şi Maria Cristina Gelep. În cadrul fiecărei întâlniri va fi organizată și o expoziție de cărți pentru copii. (Birou de presă, Biblioteca Județeană ­„Alexandru și Aristia Aman”)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!