Liceeni calificaţi la un concurs NASA

16 Ianuarie 2019

Dintre cele trei echipe de liceeni din Timişoara care s-au calificat pentru participarea la concursul „Zero Robotics”, organizat de NASA, la finele lunii ianuarie, în Boston (SUA), doar pentru două participarea este, în prezent, sigură.

Două dintre echipele de liceeni au reuşit să adune suma de 12.000 de dolari necesară deplasării şi cazării, în timp ce a treia mai are nevoie de sponsorizări.

Echipa heRObotics a Colegiului Naţional Pedagogic „Carmen Sylva” Timişoara a reuşit să adune din sponsorizări fondurile necesare deplasării în SUA, potrivit profesorului coordonator al echipei, Nuşa Cojocaru. Elevii de la heRObotics au reuşit performanţa de a se califica pentru a doua oară în finala concursului internaţional din SUA.

Între timp, echipa Cassiopeia a Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” mai caută încă sponsori, mai având nevoie de 9.000 de dolari.

Concursul se adresează elevilor de liceu şi are ca scop programarea roboţilor SPHERES - sateliţi experimentali, aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, după ce primele etape ale concursului au avut loc într-un mediu virtual online, care simulează condiţiile din spaţiu.

Din Timişoara s-au calificat trei echipe, una de la liceul pedagogic, una de la cel de informatică şi una mixtă.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!