Moldova
Liturghie arhierească în capela DGASPC Vaslui

Liturghie arhierească în capela DGASPC Vaslui

Constantin Ciofu, 14 Iunie 2018

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat marţi, 12 iunie 2018, Sfânta Liturghie în Biserica cu hramurile „Sfântul Apostol Andrei" şi „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon" din incinta Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui. Slujba s-a săvârşit în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, precum şi a conducerii DGASPC Vaslui, potrivit site-ului Episcopiei Huşilor.

În omilia rostită cu acest prilej, Preasfinţia Sa a explicat momentul în care Domnul Hristos a trimis pe ucenicii Săi spre a vesti Evanghelia: „Când intrăm în casa semenilor noştri, să intrăm cu gândul că pacea lui Hristos va trona în inimile celor pe care îi căutăm. Să cercetăm dacă cei din casă au disponibilitatea sufletească, chemarea interioară, de a-L primi pe Hristos. Toţi suntem chemaţi să fim apostoli, să nu punem nimic mai presus de Hristos! Corupţia materială are în spatele ei corupţia de natură spirituală: eşti un om schimonosit, desfigurat sufleteşte. Nu avem voie să punem nimic mai presus de realităţile spirituale. Când punem interesele noastre personale, meschine, mai presus de Hristos, El nu se lasă batjocorit. El Însuşi îngăduie să vină mânia asupra noastră. Nu El ne pedepseşte, ci ne pedepsesc faptele noastre murdare şi ascunse".

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a mulţumit autorităţilor judeţene şi locale, precum şi conducerii DGASPC Vaslui, pentru implicarea în viaţa Bisericii şi a oamenilor cu nevoi speciale, beneficiari ai instituţiei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!