Actualitate religioasă
Liturghie arhierească în Parohia Dăneşti din judeţul Gorj

Liturghie arhierească în Parohia Dăneşti din judeţul Gorj

20 Mai 2015

În ziua de 17 mai, în Duminica a 6-a după Sfintele Paşti, a Orbului din naştere, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din Parohia Dăneşti, filia Văcarea, Protoieria Târgu Jiu Sud. La finele slujbei euharistice, IPS Părinte Mitropolit a tâlcuit pericopa evanghelică duminicală.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Daniel Micu a fost hirotonit preot pe seama Paraclisului “Sfântul Grigorie Teologul” de la Seminarul Teologic din Craiova, iar Florin Tudoran a fost hirotonit diacon pe seama Paraclisului Mitropolitan “Sfântul Ilie” din Craiova. De asemenea, pentru osteneala depusă în sfânta lucrare de renovare a bisericii, preotul paroh, ştefan Cosmin Rusu, a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, iar alte cinci persoane au primit gramate chiriarhale de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

Zidită între anii 1930 şi 1934 pe un teren aparţinând generalului Christian Tell, teren donat de soţia acestuia, Tarsiţa Tell, printr-un act din anul 1913, biserica a fost sfinţită la 11 noiembrie 1934 de către Episcopul Vartolomeu al Râmnicului. În ultimii doi ani s-au făcut reparaţii şi a fost refăcută pictura interioară a sfântului locaş, prin purtarea de grijă a preotului paroh Ştefan Cosmin Rusu şi cu sprijinul Primăriei Dăneşti. (Vasile Gogonea)


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!