Actualitate religioasă
Liturghie arhierească la o biserică istorică din Focșani

Liturghie arhierească la o biserică istorică din Focșani

Pr. Dragoș Olteanu, 07 August 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a aflat, duminică, 5 august 2018, în mijlocul credin­cio­șilor din Focșani. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiu. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al eparhiei.

În cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul slujbei, Înaltprea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a evidențiat semnificațiile duhovnicești ale fragmentului evanghelic din Duminica a 10-a după Rusalii (cf. Matei 17, 14-23), care ne-a înfățișat minunea vindecării unui copil lunatic de către Mântuitorul Iisus Hristos.

Înaltpreasfinția Sa a arătat că Hristos Domnul este Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și „de la El trebuie să cerem totdeauna ajutor, iar noi, în semn de recunoștință, avem datoria să-I aducem jertfa noastră, care, în această perioadă, înseamnă postul adevărat, rugăciunea mai intensă și facerea de bine. Dacă ne străduim să le împlinim pe acestea, vom simți prezența lui Dumnezeu în viața noastră”, a spus chiriarhul Buzăului și Vrancei.

Din soborul slujitorilor a făcut parte: pr. Oscar Frunză, protopop al Protoieriei Focșani II, pr. Florin Văsie, parohul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Focșani, precum și alți preoți din oraș și din împrejurimi.

Locașul de cult este situat în partea de nord a Focșaniului, pe bulevardul Independenței, fiind construit între anii 1850 şi 1861 de către locuitorii cartierelor Ocol și Arion.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!