Banat
Liturghie și filantropie în oraşul Bocșa

Liturghie și filantropie în oraşul Bocșa

Diac. Pavel Canea, 11 Noiembrie 2017

În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, miercuri, 8 noiembrie, Prea­sfin­țitul Părinte Lucian, Epis­copul Caransebeșului, a târnosit paraclisul așeză­mân­tului social ce funcționează în curtea locaşului de cult „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Bocşa.

Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de sfințire a sfântului locaș cu hramul „Sfântul Ierarh Nectarie” în prezența a numeroși credincioși. Așezământul social cuprinde o cantină și mai multe spații unde primesc hrană zilnic între 10 și 30 de persoane nevoiașe. Pentru munca depusă, Părintele Episcop Lucian l-a hirotesit iconom-stavrofor pe părintele Caius Negrea, parohul locaşului de cult „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din cartierul Bocşa Română și cel care se ocupă de lucrarea social-filantropică. De asemenea, ierarhul le-a conferit și celor care se implică în această lucrare socială și sunt alături de părintele Caius Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

„Este într-adevăr, la Bocșa, o lu­crare dumnezeiască, se împle­tesc într-un chip armonios lucrarea Mariei cu lucrarea Martei. De multă vreme aici se continuă Liturghia de la biserică printr-o altă liturghie, adică slujirea aproapelui sau filan­tropia. S-a înțeles că cea mai importantă și cea mai înaltă poruncă din Sfânta Scriptură este iubirea față de Dumnezeu și iubirea față de aproapele. Însuși Fiul lui Dumnezeu S-a dat pe Sine pentru iertarea păcatelor noastre și pentru ca noi să devenim buni, iubitori de Dumnezeu și iubitori de oameni pentru că El este bun, este milostiv și iubitor de oameni. De aceea nu putem despărți iubirea pe care o arătăm față de Dumnezeu de iubirea pe care trebuie s-o arătăm față de aproapele. Trebuie să avem o iubire completă, complexă și definită și iubirea aceasta poate fi împlinită doar în crucea cea de viață făcătoare, altarul iubirii, pe care Dumnezeu, Care este iubire, s-a oferit din iubire pentru noi și pentru a noastră mântuire”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Așezământul social de la Bocșa a luat ființă în anul 2011, având ca obiectiv asistența socială. La început, atenția era îndreptată spre cei nevoiași duminica și în zi de sărbătoare, oferindu-le o masă caldă. În momentul de față primesc hrană zilnic între 10 și 30 de asistați, bătrâni cu pensii mici, dar și familii cu mulți copii și venituri reduse. Pe lângă asistați, așeză­mântul social este un spațiu al Bisericii Ortodoxe din zona Bocșa, deschis tuturor persoanelor cu probleme materiale, unde pe termen scurt sau mediu se oferă alimente de bază.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!