Lucescu, primit regeşte la Iaşi

Narcis Pohoaţă, 10 Septembrie 2007

▲ Tehnicianul lui Şahtior a fost premiat de către primarul Gheorghe Nichita cu o diplomă de merit cu medalia de argint ▲ Edilul-şef al Iaşului nu l-a uitat nici pe patronul ucrainean, Rinat Ahmetov, căruia i-a oferit o icoană şi un album cu fotografii şi istoria oraşului ▲

Mircea Lucescu a avut zi plină, vineri, înainte de meciul amical cu Poli Iaşi. La scurt timp după sosirea la Iaşi, tehnicianul român a servit prânzul la Casa Bolta Rece, împreună cu toată delegaţia venită de la Doneţk şi cu oficialii clubului Poli. „Il Luce“ a fost întâmpinat regeşte la restaurantul preferat al fostului povestitor Ion Creangă, cu pâine şi sare, nu au lipsit lăutarii, iar masa a fost plină de bucate tradiţionale alese. Lucescu senior nu s-a sfiit să deguste şi o „ţuică adevărată“, specialitatea casei.

După masa de prânz, surprizele au continuat pentru tehnicianul lui Şahtior. Primarul Gheorghe Nichita i-a invitat pe toţi membrii delegaţiei lui Şahtior la Palatul Roznovanu, în Sala de Consiliu, le-a oferit tuturor câte un suvenir, după care i-a înmânat antrenorului român o diplomă de merit cu medalia de argint „Pro amicitia, pro fidelitatea - pentru un prieten şi ambasador al Iaşului“. Tehnicianul lui Şahtior a mai primit din partea primarului Nichita o icoană, reprezentându-i pe Sfinţii Mihail şi Gavriil cu mesajul ca „Poli şi Şahtior să fie precum cei doi sfinţi“. Primarul ieşean i-a trimis prin intermediul lui Lucescu cadouri şi patronului Rinat Ahmetov - o icoană cu Sfinţii Petru şi Pavel şi un album cu fotografii şi istoria capitalei Moldovei.

După conferinţa de presă, Lucescu a semnat în cartea de onoare a Primăriei, după care a plecat cu primarul Gheorghe Nichita la Catedrala mitropolitană, unde s-a închinat la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Cum biserica era plină de credincioşi, cei prezenţi la slujbă au rămas surprinşi să-l vadă pe tehnician făcându-şi loc spre altar, pentru a se închina. Lucescu nu a trecut neobservat nici pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, cel care desparte Palatul Roznovanu de Mitropolie, şoferii salutându-l din mers pe tehnician.

Oaspetele ieşenilor a fost aclamat la scenă deschisă în Copou, atât înainte de meci, cât şi în timpul întâlnirii, de aceeaşi primire călduroasă bucurându-se şi jucătorii lui Şahtior. La final, Lucescu a fost scurt la conferinţa de presă, scuzându-se că mai are de „jucat“ încă o repriză, poate cea mai dificilă, la dineul oficial. Întreaga delegaţie s-a retras la un restaurant luxos din Iaşi, departe de ochii presei, acolo unde au concertat numeroşi solişti moldoveni, printre care şi Sofia Vicoveanca.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!