Actualitate religioasă
Luna august 2017 la Palatul Patriarhiei

Luna august 2017 la Palatul Patriarhiei

În perioada de vârf a concediilor în Europa, luna august a adus la Palatul Patriarhiei peste 6.000 de vizitatori atât din ţară, cât și din alte țări de pe continentul nostru: Bulgaria, Grecia, Italia, Vatican, Franța, Germania, Danemarca, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Republica Moldova, Ucraina, Rusia, precum şi de pe alte continente, ca Asia: Israel, Turcia, Coreea de Sud, Japonia, Pakistan; Africa: Maroc, Mauritania, și câteva state central-africane, sau de peste Ocean, din Columbia, Statele Unite ale Americii și chiar din Australia.

Ca și în lunile precedente, pe Colina Bucuriei au sosit mai multe grupuri de turiști din Republica Moldova. Aceste excursii sunt organizate prin proiectul „Cunoaște-ți țara”, prin care Coaliția de organizații „Acțiunea 2012” dorește să le arate basarabenilor locurile deosebite din România.

Printre vizitatorii străini s-a aflat și delegația ierarhilor la „Întâlnirea Europeană a tinerilor din Biserica Armeană”, eveniment ce a avut ca temă „Biserica și Familia” și s-a desfășurat la București și Suceava în perioada 9-14 august 2017. Pe parcursul vizitei pe Colina Bucuriei, delegația a fost însoțită de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.

De asemenea, membrii de­legației Patriarhiei Alexandriei și a Întregii Africi au sosit la București de pe continentul african, din țări precum Kenya, Uganda, Burundi, Rwanda, Tanzania și Malawi pentru a participa la Iași, în perioada 1-4 septembrie 2017, la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Orto­docși. Înainte de a porni spre Iași, aceștia au făcut un scurt popas la Catedrala Patriarhală și la Palatul Patriarhiei. Mai amintim vizita unui grup de români din Cernăuți, Ucraina, precum și pe cea a unui grup de sași originari din județul Sibiu, care în prezent locuiesc în Germania.

În itinerarul lor de o zi la cele mai importante obiective religioase din Capitală și din împrejurimi, mai multe grupuri de pelerini din județele Dâmbovița, Prahova, Galați și Tulcea s-au aflat printre turiștii din România care au vizitat Patriarhia Română în luna august. Tot în această lună remarcăm la Palatul Patriarhiei vizita E.S. dna Daniela Brân­dușa Băzăvan, ambasadorul României în Regatul Maroc, și cea a E.S. dl Liviu-Petru Za­pîrțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, aflați în țara noastră cu prilejul Reuniunii anuale a Diplomaţiei Române.

Dintre evenimentele so­cial-filan­tropice care au avut loc în luna august la Palatul Patriarhiei menționăm pe cel în cadrul căruia Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit dispozitive medicale de uz pediatric pentru 20 de unităţi medicale din ţară. 


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!