Actualitate religioasă
Luna februarie la Palatul Patriarhiei

Luna februarie la Palatul Patriarhiei

Februarie a înveșmântat în haine albe Colina Bucuriei și a adus la Palatul Patriarhiei vizita mai multor turiști și pelerini din țară și de peste hotare. Printre vizitatori remarcăm prezenţa unui grup de pensionari de la Clubul Seniorilor „Râmnicu Sărat”, sector 3, București.

Dintre evenimentele găzduite în februarie la Palatul Patriarhiei amintim ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești, prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Adunarea Naţională Bisericească este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice şi patrimoniale. Adunarea Naţională Bisericească este formată din toți ierarhii Sfântului Sinod și din câte trei reprezentanți (un cleric și doi mireni) din cadrul fiecărei eparhii.

Construit în perioada 1906-1916 de către statul român pentru a fi clădirea Camerei Deputaților, Palatul Patriarhiei a fost sediul Marii Adunări Naționale în perioada comunistă, iar din 1990 până la sfârșitul anului 1996 a redevenit sediul Camerei Deputaților.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!