Luni începe bacalaureatul

22 Iunie 2007

Un număr de 193.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a s-au înscris la prima sesiune a bacalaureatului din acest an, care va începe, luni, cu proba orală la limba şi literatura română.

Unul dintre avantajele elevilor în acest an este acela că variantele de subiecte, în număr de 100 pentru fiecare materie, totalizând 12.000 de subiecte, au fost publicate pe adresa www.subiecte2007.edu.ro.

Prima probă orală, cea de la limba şi literatura română, va avea loc în 25-26 iunie. Proba de limba română va fi urmată, în 26-27 iunie, de cea de limba şi literatura maternă, pentru elevii care aparţin minorităţilor naţionale. În 27 şi 28 iunie, va avea loc proba la limba şi literatura modernă.

Prima probă scrisă va fi pe 29 iunie, la limba şi literatura română, care va fi urmată, pe 2 iulie, de proba la limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului se va susţine în 3 iulie, iar proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, în 4 iulie.

Pe 5 iulie va avea loc o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, probă scrisă sau practică. Rezultatele vor fi afişate în 7 iulie. Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, acestea fiind rezolvate în zilele de 8 şi 9 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate în 10 iulie.

Baremele şi punctajele de la probele de educaţie fizică din cadrul examenului de Bacalaureat sunt publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, după cum a anunţat inspectorul general din cadrul Direcţiei Management Învăţământ Preuniversitar, Alin Păunescu. El a precizat că există două tipuri de probe de educaţie fizică în cadrul examenului de Bacalaureat: cea pentru liceele sportive (proba de măiestrie practică) şi cea pentru liceele nevocaţionale, denumită şi proba F la alegere.

Alin Păunescu a precizat că există un ordin de ministru datat octombrie 2006, la care sunt anexate baremele şi punctajul de la proba de educaţie fizică şi sport din cadrul Bacalaureatului pentru liceele vocaţionale.

În judeţul Iaşi s-au înscris 7.067 de elevi pentru examenul de bacalaureat din această vară, din care 6.543 vor finaliza cursurile în acest an, restul fiind dintre cei care au absolvit liceul în anii trecuţi. Dintre cei care vor susţine examenul de bacalaureat, 4.226 elevi s-au înscris pentru proba la educaţie fizică şi sport. Pentru sesiunea din iulie a bacalaureatului vor fi organizate în judeţul Iaşi 21 de centre de examen şi 6 de evaluare. (O.R.)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!