Actualitate religioasă
Lunile iunie și iulie la Palatul Patriarhiei

Lunile iunie și iulie la Palatul Patriarhiei

Lunile iunie și iulie ale acestei veri au adus la Palatul Patriarhiei vizita a peste 6.000 de pelerini și turiști, în această perioadă fiind găzduite aici o serie de evenimente importante.
În seria acestor evenimente se înscrie depunerea de către absol­ven­ții de licență și master ai Facul­tății de Teologie Ortodoxă din București, la sfârșitul lunii iunie, a jurământului de cre­dință față de Biserica Ortodoxă Română. Evenimentul a avut loc în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a profesorilor facultății, a părin­ților și a invitaților, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din cadrul Palatului Patriarhiei.

Tot în luna iunie, la Palatul Patriarhiei, în contextul Centenarului Marii Uniri, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a conferit distincţii de vrednicie academicienilor, profesorilor, muzicienilor, oficialităților municipiului București şi oamenilor de televiziune, care au contribuit la realizarea filmului documentar „Marea Frescă a Ateneului Român”, la împlinirea a 80 de ani de la inaugurarea acesteia.

În luna iulie, aici au fost găzduite cursurile anuale organizate de către Arhiepiscopia Bucureştilor în vederea obţinerii gradelor profesionale în preoţie, la care au participat peste 120 de clerici din cadrul Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei.

Printre vizitatorii care au trecut pragul Palatului Patriarhiei în această vară s-a aflat şi grupul de studenți și profesori ai Colegiului Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Cu prilejul vizitei, aceștia au audiat în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” cursurile susținute de câţiva reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, cu privire la activitatea şi istoricul acesteia.

Dintre pelerinii care au ajuns la Palat în această perioadă, menționăm o delegație din Italia primită de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, un grup de credincioși de la Parohia „Sfântul Gheorghe”-Vechi din Ploiești, precum și membrii grupului Asociației Tinerilor Ortodocși din Buzău și Vrancea. Aflați în țara noastră în drumul lor spre festivalul folcloric din Ohrid, la Palatul Patriarhiei au sosit și membrii Ansamblului de dansuri populare „Moștenitorii” din Rîșcani, Republica Moldova.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!