Diaspora
Mănăstirea „Buisson Ardent”, afectată de inundații

Mănăstirea „Buisson Ardent”, afectată de inundații

Recentele inundații abundente din Franța au afectat grav și Mănăstirea „Buisson Ardent” („Rugul Aprins”), situată în Villardonnel, departamentul Aude, din sudul Franței. Comunitatea monahală, închinată Învierii Domnului și aflată sub jurisdicția Mitropoliei Ortodoxe antiohiene din Europa de Vest și Centrală, a suferit daune importante, apa pătrunzând în clădirile ansamblului monahal până la nivelul umerilor, potrivit celor declarate de călugă­rițe pentru www.lindependant.fr. Dezastrul a început în jurul orei 3 dimineața, când veranda parterului a cedat sub presiunea apei crescânde, ușile interioare fiind și ele smulse de șuvoaie. Capela a fost unul dintre locurile cele mai grav afectate de ape. Deși cărțile liturgice au fost distruse de mâl și de apă, frescele au rămas intacte.

Pentru evacuarea apei, șterge­rea pereților, uscarea obiectelor și reasamblarea mobilierului, cele peste 20 de monahii ale comuni­tății au fost ajutate de o serie de voluntari localnici.
Comunitatea a rămas însă fără una dintre călugărițele din obște, sora Elisabeta (88 de ani), care, în dimineața zilei de 16 octombrie, a fost găsită moartă sub arborii care înconjurau mănăstirea.

În ajutorul mănăstirii a venit și Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” din Angers, care a luat ini­țiativa înființării unui cont de urgență pentru strângerea de fonduri în vederea efectuării repara­țiilor. Cei care vor să ajute mănăstirea, pot face o donație direct în contul mănăstirii (https://orthodoxie-production-fsjtw1vvqd.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2018/10/RIB_BA.pdf), sau pot contacta Parohia Ortodoxă din Angers accesând linkul: https://orthodoxes-angers.blog4ever.com/comment-nous-contacter.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!