Manifestări împotriva avortului, la Iaşi

31 Mai 2007

Biserica „Naşterea Domnului“ din cadrul Maternităţii „Cuza Vodă“ din Iaşi, în colaborare cu Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi alte organizaţii, organizează, în această perioadă, o serie de manifestări îndreptate împotriva avortului. În acest sens, astăzi, de la ora 11.00, în Sala Galbenă a Prefecturii Iaşi, va avea loc o masă rotundă, iar mâine, 1 iunie, se va organiza un marş al tăcerii şi al rugăciunii.

„La masa rotundă vor participa organizaţii nonguvernamentale şi instituţii de profil din Iaşi şi se va dezbate pe toate feţele problematica complexă a avortului, atât pentru mamă, cât şi pentru copil şi societate. Manifestările vor culmina vineri (n. r. - mâine), 1 iunie, când grupuri de tineri voluntari vor picheta cabinetele medicale unde se fac aceste avorturi şi vor distribui pliante prin care lumea va fi informată asupra răului pe care îl aduce avortul, iar în jurul orei 17.00, la Crucea Eroilor din faţa Palatului Domnesc, va fi un marş al tăcerii, în care creştinii participanţi, alături de preoţi, vor rosti Acatistul Bunei Vestiri“, a declarat pentru Radio Trinitas părintele Dănuţ Damaschin, preot misionar de caritate la biserica Maternităţii „Cuza Vodă“ din Iaşi.

Traseul care urmează să fie parcurs este: Palatul Culturii - Catedrala mitropolitană - esplanada Teatrului Naţional - Maternitatea „Cuza Vodă“ - Biserica „Sf. Sava“.

Săptămânile trecute au avut loc mai multe manifestări antiavort. Programul a debutat pe 21 mai, prin organizarea de către ASCOR Iaşi a unei conferinţe care a dezbătut problematica avortului. În acelaşi timp, la câteva licee ieşene au avut loc mai multe întâlniri cu tinerii, în faţa cărora s-au aflat specialişti, medici şi preoţi.

„Scopul este acela de a trage încă o dată un semnal de alarmă asupra oribilei crime ce o reprezintă avortul, în primul rând împotriva lui Dumnezeu, Cel ce dă viaţa, în al doilea rând împotriva copilaşului plăpând, lipsit de apărare şi incapabil să îşi ceară drepturile de la viaţă, dar şi împotriva mamei, care îşi mutilează sufletul şi trupul pentru totdeauna. În al doilea rând, dorim să construim un puternic grup de sprijin central şi local, grup ce ar trebui să susţină lupta noastră cu sistemul legislativ, în sensul că trebuie să producă un sistem de legi prin care mama să fie conştientizată de răul pe care îl face avortul asupra ei“, a mai spus pr. Damaschin. (Narcisa B.).


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!