Cultură
„Marița”, în competiție la Bosphorus Film Festival

„Marița”, în competiție la Bosphorus Film Festival

Gabriela Zamora, 07 Noiembrie 2017

Filmul „Marița”, debutul în lung­metraj al regizorul Cristi Iftime, cu Adrian Titieni și Alexandru Potocean în distribuție, a fost inclus în competiția oficială a celei de-a cincea ediții a Bosphorus Film Festival de la Istanbul, care va avea loc în perioada 17-26 noiembrie, potrivit unui comunicat al Hi Film Productions. În competiție au fost selectate alte șapte producții din țări precum Brazilia, Italia și Rusia, care vor fi analizate de un juriu condus de regizorul bosniac Aida Begic.

„Marița” este povestea maturizării unui tânăr (Alexandru Potocean), tranziție ilustrată prin distanțarea de propriul tată. Tatăl, interpretat de Adrian Titieni, e cel aflat în lumina reflectoarelor, intenția regizorului Cristi Iftime fiind de a ne familiariza atât de mult cu personajul încât să ne fie și nouă greu să renunțăm la prezența lui. „Vine o vreme când poveștile spuse de părinți nu te mai pot adormi” e mottoul filmului.

Pelicula a fost recompensată anul acesta cu Premiul juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competiţia „East of the West” a Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary și cu trofeul „Anonimul”.

Scenariul este semnat de Anca Buja și Cristi Iftime, montajul de Dragoș Apetri, designer de costume este Alexandra Alma Ungureanu, de machiaj s-a ocupat Maria Andreescu, scenografia aparține Mălinei Ionescu, iar sunetul lui Dan-Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru și Florin ­Tăbăcaru. Producători sunt Ada Solomon și Radu Stancu.

Filmul va avea premiera în ­cinematografele românești pe 1 decembrie 2017.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!