Actualitate religioasă
Marșul pentru viață la Târgoviște

Marșul pentru viață la Târgoviște

26 Martie 2019

Peste 2.000 de tineri, elevi și studenți ai Universității „Valahia” din Târgoviște și membrii comitetelor de tineret de la parohii din cele cinci protoierii ale eparhiei au participat, la Târ­goviște, sâmbătă, 23 martie 2019, cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, la Marșul pentru viață.

Desfășurat anul acesta sub deviza „Unic din prima secundă”, marșul a fost organizat de Aso­ciația Studenți pentru Viață, Asociația Pro Vita Târgoviște și ASCOR, împreună cu Arhiepiscopia Târgoviștei. La eveniment, au luat parte: Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, Cătălin Rădulescu, viceprimarul municipiului, deputatul Oana Vlăducă și nu­me­roși credincioși din oraș.

Marșul a debutat la ora 11:00, pe platoul din fața Prefecturii (Piața Tricolorului), unde ​ părintele Ionuţ Ileana, consilier eparhial, a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Înalt­prea­sfințitului Parinte Nifon, ​iar primarul Daniel Cristian Stan a vorbit celor prezenți, apreciind participarea lor la acest nobil demers pentru viață. ​ Apoi, s-a plecat prin centrul municipiului Târgoviște, pe lângă Mânăstirea Stelea și statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, prin Piața Revo­luției, până la Catedrala Arhiepiscopală, unde manifestarea s-a încheiat cu o rugăciune, ne-a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgo­viștei.

Marșul pentru viață, aflat la cea de-a noua ediție, are loc în apropierea sărbătorii Bunei Vestiri, în peste 600 de localități din România și Republica Moldova, și​ prin intermediul lui​ s-a oferit o mărturie despre im­portanța vieții umane încă din primul moment al conceperii, precum și conști­entizarea co­mu­nităților locale despre faptul că avortul nu trebuie să reprezinte niciodată o opțiune.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!