Masterat de consiliere sportivă

Cristina Zamfirescu, 12 Aprilie 2017

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş îşi va dezvolta, începând cu anul universitar 2017‑2018, oferta educaţională cu încă un program de studii masterale „Educaţie fizică şi consiliere sportivă”, care va aprofunda programul de studii de licenţă de trei ani, la final absolvenţii putând ocupa posturi didactice din învăţământul liceal sau superior, ca profesori titulari, informează instituţia pe site‑ul propriu.

Conducerea UMF Târgu Mureş a precizat că noul program de doi ani de studii masterale va asigura aprofundarea şi pregătirea a două profesii care se regăsesc în Codul Ocupaţiilor din România, adică cea de profesor de educaţie fizică şi sport, însă şi pentru cea de consilier sportiv, pentru care nu a existat până acum un program de pregătire în România.

Pentru formarea profesorilor de educaţie fizică şi sport, disciplinele care vor fi studiate sunt compatibile cu cele la nivel european, iar consilierii sportivi vor putea ocupa posturi în cluburi şi asociaţii sportive, direcţii judeţene de tineret şi sport, federaţii sportive, instituţii administrative, fundaţii, asociaţii, care au ca domeniu activitatea sportivă etc.

Pe de altă parte, rectorul UMF Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a anunţat că universitatea a fost clasificată de Societatea Academică din România ca fiind prima dintre cele 48 de universităţi publice din România în privinţa integrităţii universitare.

„De curând, universitatea a fost clasificată ca fiind prima dintre cele 48 de universităţi publice în ceea ce priveşte integritatea universitară. Este o recunoaştere a unui management academic corect, transparent, deasupra oricăror tentative, făcute de‑a lungul timpului, de a se arunca asupra universităţii umbre sau îndoieli”, a arătat rectorul UMF Târgu Mureş.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!