Ministrul sănătății, în campanie pro-vaccinare

20 Iulie 2018

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a participat în această săptămână la o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, desfăşurată în două comunităţi izolate din cartierele Colonia Bistriţei şi Orbic ale oraşului băcăuan Buhuşi, stând de vorbă cu părinţii copiilor nevaccinaţi despre importanţa imunizării.

Potrivit ministrului, a fost ales judeţul Bacău pentru desfăşurarea acestei acţiuni din cauza numărului mare de cazuri de rujeolă înregistrate aici. Campania de vaccinare este derulată la Buhuşi după ce, săptămâna trecută, ea s-a desfăşurat în comunele Valea Seacă şi Coţofăneşti.

„Am decis să venim aici în două cartiere, Orbic şi Colonia Bistriţei, unde avem 200 de copii de vaccinat”, a afirmat Pintea, care a adăugat că, odată cu începerea noului an şcolar, aceste campanii de vaccinare vor fi extinse şi în judeţele Mehedinţi, Caraş Severin, Olt şi Vaslui.

La Buhuşi a fost şi reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult, care a declarat că organizaţia pe care o reprezintă implementează la Bacău un proiect de servicii comunitare pentru copii.

„Acest program are o componentă extrem de importantă în zona de prevenţie, pentru că vrem să ajungem ca această vaccinare să fie făcută automat, iar vizitele la medicul de familie să aibă loc în mod regulat, nu în situaţii de urgenţă”, a declarat Bult, potrivit Agerpres. Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România, Miljana Grbic, a subliniat că, pentru a stopa extinderea rujeolei, rata de vaccinare trebuie să fie de minimum 95%.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!