Moldova
Moaştele Sfintei Chiriachi, la Biserica „Sfinţii Apostoli“ din Bacău

Moaştele Sfintei Chiriachi, la Biserica „Sfinţii Apostoli“ din Bacău

Câteva sute de băcăuani au întâmpinat moaştele Sfintei Muceniţe Chiriachi de la Catedrala Episcopală din Huşi şi racla cu sfinte moaşte de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. Acestea au fost aduse duminică, 24 iunie 2018, spre închinarea credincioşilor la Biserica „Sfinţii Apostoli” din Parcul Cancicov - Bacău.

Racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Chiriachi a fost adusă în pelerinaj la Biserica „Sfinţii Apostoli” din Parcul Cancicov - Bacău, cu prilejul apropiatei serbări a hramului acestui sfânt locaş. Dimpreună cu odoarele sacre de la catedrala din Huşi, băcăuanilor le-a fost oferită spre închinare şi racla cu moaştele mai multor sfinţi de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. Însoţite de delegatul Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, arhimandritul Pimen Costea, vicar-eparhial al Eparhiei Romanului şi Bacăului, şi arhimandritul Andrei Ioniţă, Mare Ecleziarh al catedralei de la Roman, sfintele moaşte au fost întâmpinate de soborul preoţilor din Protoieria Bacău.

Au participat numeroşi credincioşi care, îmbrăcaţi în costume populare, purtând steaguri şi prapuri, le-au condus până la scena special amenjată din curtea bisericii. Aici au fost citite icoase şi condace din Acatistul Sfintei Chiriachi şi al Sfintei Cuvioase Parascheva, după care părintele vicar Pimen Costea a rostit un cuvânt de învăţătură prin care i-a îndemnat pe cei prezenţi să aibă ca model de viaţă şi trăire creştină pe sfinţii lui Dumnezeu. De asemenea, a arătat cât de importantă este păstrarea acelei stări de linişte şi pace sufletească dobândite în urma rugăciunii stăruitoare făcute către Mântuitorul Iisus Hristos prin mijlocirea sfinţilor.

La final, reprezentantul chiriarhului a mulţumit preotului Costică Busuioc, protopop de Bacău, pentru implicarea în buna organizare a acestui eveniment, felicitându-i şi pe preoţii slujitori ai Bisericii „Sfinţii Apostoli” pentru acest demers duhovnicesc binevenit în perioada acestui post. Credincioşilor şi pelerinilor prezenţi le-au fost împărţite ştrudele făcute la Brutăria „Betleem” a Centrului eparhial de la Roman, oferite cu generozitate de Parohia „Sfinţii Apostoli”, prin preotul paroh Constantin Abageru şi preotul slujitor Adrian Alexandrescu.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!