Actualitate religioasă
Mobilier nou pentru Secția Pediatrie  a Spitalului Județean Buzău

Mobilier nou pentru Secția Pediatrie a Spitalului Județean Buzău

Pr. Dragoș Olteanu, 23 Iunie 2018

Secția Pediatrie a Spitalului Județean Buzău a primit joi, 21 iunie 2018, mobilier medical nou din partea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, în parteneriat cu Grupul de firme Eximprod, care desfășoară astfel de acțiuni prin Centrul cultural-filantropic „Cuvioasa Parascheva” din Buzău.

În cadrul acestui proiect, au fost achiziționate 34 de paturi pentru copii, cu scopul înlocuirii vechilor piese de mobilier din saloanele secției care nu mai corespundeau nevoilor și standardelor actuale.

„În urmă cu două luni, văzând pătuțurile pentru copii uzate și înțelegând de la medicii Secției Pediatrie că acestea nu au mai fost schimbate de câteva zeci de ani, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-a mobilizat, împreună cu toate protoieriile din județ, pentru a achiziționa echipamente medicale noi, moderne, care să contribuie la confortul micilor pacienți, începând din această lună, când grija noastră se îndreaptă, în mod deosebit, spre asigurarea sănătății somatice, dar și spirituale a copiilor. Ne-am bucurat că demersului nostru i s-a alăturat și Grupul de firme Eximprod, conjugând acțiunile lor de responsabilitate socială - derulate prin Centrul cultural-filantropic «Cuvioasa Parascheva» - cu proiectele educa­ționale și filantropice consecvente ale Eparhiei Buzăului și Vrancei”, a spus pr. Cristian-Marius Dima, consilier eparhial la Sectorul învățământ și activi­tăți cu tineretul al Arhiepiscopiei ­Buzăului și Vrancei.

De asemenea, pr. Gheorghe ­Sava-Popa, președintele Centrului cultural-filantropic „Cuvioasa Parascheva” din Buzău, a subliniat importanța consolidării ­acestui parteneriat dintre Bise­rica ­Ortodoxă, asociații creștine și companii private, promovând noi oportu­nități de dezvoltare și de sprijin, îndeosebi pentru ­co­piii și tinerii comunității în care își desfășoară activitatea.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!