Oltenia
Moment festiv la Biserica „Sfinții Apostoli” din Târgu-Jiu

Moment festiv la Biserica „Sfinții Apostoli” din Târgu-Jiu

23 Februarie 2019

Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din municipiul Târgu-Jiu a îmbrăcat joi, 21 februarie, haine de sărbătoare. Motivul îl reprezintă „Nunta de Aur” la 50 de ani de căsătorie neîntreruptă de către persoane din reşedinţa judeţului Gorj. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă pentru reînnoirea jurămintelor de iubire şi credinţă la biserica aflată pe Axa Calea Eroilor, din municipiul Tărgu-Jiu, alături de Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana fără de Sfârşit. Slujba religioasă a fost oficiată de către un sobor de preoţi sub protia părintelui Ionuţ Câmpeanu, protopopul Protoieriei Târgu-Jiu-Sud.

62 de cupluri din Târgu-Jiu împlinesc 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, printre cuplurile sărbătorite afându-se şi preotul Gheorghe Stan, împreună cu soţia sa, slujitor timp de 30 de ani la biserica cu hramul „Sfânta Treime” din municipiul Târgu-Jiu. „Mulţumim lui Dumnezeu că am putut duce o căsnicie timp de 50 de ani împreună, de asemenea, mulţumim Lui că putem fi astăzi în Biserică la acest moment deosebit”, a declarat părintele Gheorghe Stan.

Evenimentul, ajuns deja la cea de a XVI-a ediţie, a fost sprijinit de către municipalitatea din Târgu-Jiu, cele 62 de perechi primind un premiu în valoare de 500 de lei, o diplomă de participare, un buchet de flori şi o invitaţie festivă la restaurant. Naşii celor 62 de cupluri au fost domnul Marcel Romanescu, primarul urbei de pe Jiu, şi soţia sa. Cel mai mare număr de cupluri care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă s-a înregistrat în anul 2004, anume 140. (M.S.)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!