Moldova
Moment festiv la Parohia „Sfântul Nicolae“ din Câmpulung Moldovenesc în baza protocolului de colaborare dintre Şcoală şi Biserică

Moment festiv la Parohia „Sfântul Nicolae“ din Câmpulung Moldovenesc în baza protocolului de colaborare dintre Şcoală şi Biserică

12 Iunie 2018

Activitatea educativ-catehetică desfăşurată la Parohia „Sfântul Nicolae" din Câmpulung Moldovenesc în cursul anului şcolar care se încheie a fost încununată în Duminica Sfinţilor Români printr-un moment festiv oferit de un grup de elevi care au împodobit Sfânta Liturghie cu glasurile lor.

Interpretarea cântărilor liturgice, a unor imne religioase şi patriotice, precum şi cuminţenia de care au dat dovadă au încântat pe cei prezenţi, sporind bucuria plină de speranţă a celor care au contribuit la formarea lor spiritual-culturală.

Copiii au fost însoţiţi de profesorii de religie şi de conducerea Şcolii Gimnaziale „Bogdan Vodă" Câmpulung Moldovenesc, aflată în cuprinsul acestei parohii, între care există un fructuos parteneriat educaţional de colaborare, desfăşurat pe parcursul ultimelor trei decenii. Această duminică s-a vrut a fi un moment care să marcheze atât Ziua Copilului (1 iunie), cât şi Ziua Învăţătorului (5 iunie), dar şi Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918. Cu acest prilej au fost acordate diplome aniversare cadrelor didactice implicate în apărarea şi promovarea valorilor creştine, a culturii şi spiritualităţii româneşti, iar elevilor participanţi la Olimpiada de religie - faza judeţeană 2018, le-au fost înmânate diplome de merit şi premii.

Părintele paroh Ilie Macar, mulţumindu-le celor implicaţi în această activitate, şi-a exprimat speranţa de revigorare a conştiinţei creştine şi de neam în rândul tinerilor, atât de expuşi, astăzi, influenţelor seculariste, nihiliste şi hedoniste, care încearcă să contracareze factorii formativ-educativi: Familia, Şcoala şi Biserica.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!