Oltenia
Moment festiv pentru s„Tinerii Maicii Domnului”

Moment festiv pentru s„Tinerii Maicii Domnului”

Gabriela Firu, 10 August 2017

Centrul de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare al Arhiepiscopiei Craiovei a găzduit marți, 8 august, un moment festiv prilejuit de împlinirea a 10 ani de la înființarea Grupului „Tinerii Maicii Domnului”. Programul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii la paraclisul Centrului de restau­rare, după care a fost prezen-­ tat un moment artistic cons­tând din cântece și poezii.

Membrii Grupului „Tinerii Maicii Domnului” de la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Gheorghe - Vechi” din Craiova au sărbătorit 10 ani de activitate neîntreruptă. Cu acest prilej, la Centrul de restaurare, din strada Brestei nr. 24, au fost organizate o serie de activităţi festive, precedate de Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Tinerii au primit diplome pentru implicarea în activitățile de voluntariat, un rol deosebit avându-le acțiunile adresate copiilor din centrele de plasament și bătrânilor din azi­luri. Totodată, a fost desemnat noul lider al grupului, acesta fiind Robert Daian Constantin Ghiță, absolvent al Facultăţii de Teologie din Craiova.

Voluntariat pentru copii și bătrâni

„Tinerii reprezintă în primul rând o dăruire a lor personală. Activitățile nu sunt altceva decât parte din sufletele lor, parte din viața lor, iar atunci când ei sunt voluntari, dau din ei, dau din ce au mai valoros, timpul lor, dau poate clipele pe care le trăiesc, și aceste momente sunt unice în viața lor, ele zboară precum porumbeii, dar rămân întipărite pe cer cu toate câte rămân în urmă: rămân zâmbetele oamenilor, rămân pozele, rămân oamenii cu realizările și totodată ele nu fac altceva decât să aducă multă bucu­rie, pe care n-o poate lua nimeni niciodată. Dacă lucrurile materiale poate la un moment dat ți se pot lua sau ți se pot da, pe acestea sufletești nu ți le poate lua și nu ți le poate da nimeni decât dacă tu vrei să le dai sau să le iei. Grupul «Tinerii Maicii Domnului» desfășoară pe lângă acti­vități religioase și cele legate de centre de plasamente, de centrele de copii, aziluri de bătrâni, de școli și grădinițe. Avem parteneriate cu grădinițele din centrul Craio­vei, cu Palatul Copiilor, și în ca­drul acestora noi facem activități de voluntariat cum a fost curățirea curții Școlii nr. 14 de iarbă, apoi am amenajat bănci într-o altă instituție, am mers și am făcut ecologizare în diferite zone ale Craiovei și multe alte activități frumoase în care copiii au cântat fie la chitară, fie au făcut foc de tabără, fie au spus poezii, au sărbătorit ziua de 1 Iunie mer­gând în centrul orașului și dăru­indu-le copiilor bomboane și diplome doamnelor educatoare care se ocupă de copii. Toate aceste activități sunt făcute din iubirea față de Dumnezeu și față de aproape“, a precizat părintele Mihail Scorbură, duhovnicul şi co­ordonatorul grupului.

„Voluntariatul te ajută să fii mai deschis către cei din jur”

„Voluntariatul de la grupul parohial mă ajută pentru că astfel am grijă și de partea mea sufle­tească, și de semenii mei. E ca și cum aș face a doua facultate, ca și cum aș avea a doua familie, alături de tineri și de părintele Mihail. În fiecare an mergem la colindat, bucurăm familiile care nu au oca­zia să asculte colinde, ajutăm copiii din grădinițele din apropierea Bi­sericii «Sfântul Gheor­ghe Vechi», ajutăm oamenii nevoiași, de Cră­ciun, de Paști. Voluntariatul te ajută să fii mai deschis către cei din jur”, a măr­turisit Alina Ioana Nisipeanu, studentă la Facultatea de Farmacie, membră în cadrul grupului parohial de șase ani.

Alina face parte din Grupul „Tinerii Maicii Domnului” alături de sora ei, Maria Nisipeanu, stu­dentă la Facultatea de Farmacie din Craiova. „Am ales să fac parte din acest grup pentru că așa sunt aproape de Dumnezeu, alături de tinerii cu care împărtășesc ace­leași virtuți. Orice timp dăruit lui Dumnezeu va fi câștigat înzecit. Aș recomanda celorlalți să se implice în activități de voluntariat pentru că te ajută să îți faci noi prieteni, să te depășești pe tine însuți și să acumulezi amintiri frumoase“, a adăugat Maria Nisipeanu.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!