Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Regionale Transilvania Mustăria Tradiţională redeschisă la Muzeul ASTRA

Mustăria Tradiţională redeschisă la Muzeul ASTRA

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Transilvania
Un articol de: Oana Rusu - 25 Septembrie 2015

La Muzeul ASTRA, tradiţiile româneşti sunt prezentate publicului prin programele interactive. Instituţia are ca scop promovarea valorilor culturale, iar un rol foarte important îl joacă şi tradiţiile culinare prezentate prin aceste programe interactive.

Pentru că mustul este o băutură naturală foarte prezentă în gospodăriile românilor din cele mai vechi timpuri, azi, 25 septembrie, se va redeschide Mustăria Tradiţională la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Cei interesaţi vor putea să afle de aici cum se pregăteşte mustul după metode vechi de sute de ani, dar şi ce fel de unelte sunt necesare pentru acest lucru, conform unui comunicat al Complexului Naţional Muzeal ASTRA. „Scopul evenimentului este conservarea obiceiului cultivatorilor de viţă de vie, un obicei cu tradiţie în România. Acest obicei moştenit din trecut constă în aranjarea unui loc special lângă podgorii unde trecătorii sunt serviţi cu must proaspăt. Organizatorii vor folosi aproximativ trei tone de struguri, adică cu o tonă mai mult faţă de cantitatea utilizată anul trecut. În acest fel se vor produce aproximativ 2000 de litri de must. Cu ocazia redeschiderii Mustăriei, bucătarii de la Cârciuma din Bătrâni vor pregăti tocăniţă de oaie la ceaun, pastramă de berbecuţ, mămăligă cu brânză de burduf şi multe alte surprize culinare”, se arată în comunicatul ASTRA.