Actualitate religioasă
Nădejde şi bucurie pentru familii îndurerate

Nădejde şi bucurie pentru familii îndurerate

Ioan Buşagă, 21 Aprilie 2017

În zilele de dinaintea praz­ni­cului Învierii Domnului, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au derulat mai multe acţiuni social-filan­tropice pentru familii sărace
şi cu situaţii materiale şi financiare destul de dificile.

Pe lângă activităţile spe­cifice campaniei „Sănătate pentru sate”, în zilele dinaintea Sfintelor Paşti, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat şi acţiuni social-filantropice dedicate persoanelor pentru care sărăcia şi suferinţa sunt zilnice şi, astfel, greu de îndurat. De aceea, voluntarii au dorit ca prin acţiunile lor să le dăruiască acestor persoane o mână de mângâiere şi un cuvânt de întărire, nădejde şi bucurie că nu sunt singuri.

„Maria are două fete gemene, în vârstă de 14 ani. Gabriela are tetrapareză spastică, suferă de retard mintal, este foarte agresivă, îşi muşcă mâinile, stă toată ziua în casă - o cămăruţă în care fetele locuiesc alături de mama şi de fratele lor. Soţul Mariei a murit, iar banii nu le ajung deloc. Andreea, sora Gabrielei, nu poate trăi în asemenea condiţii. După sărbători va avea o nouă intervenţie chirurgicală - autotransplant de celule stem. Suferă de boala Hodgking, un cancer al sistemului limfatic. I-a căzut părul de la curele de chimioterapie. Visează să se facă bine şi să aibă propria ei cameră. De aceea, familia Mariei Gheorghe a fost ajutată cu bani şi bunuri alimentare şi materiale în valoare de 2.000 de lei”, a precizat Dănuţ Prună, voluntar de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

O altă acţiune socială a voluntarilor a fost direcţionată către o familie cu 7 copii şi o familie cu 3 copii, de asemenea, cu situa­ţie materială precară. „Am descoperit cazul acestei familii la emisiunea «Secvenţe Trinitas» şi ne-a impresionat până la lacrimi situaţia foarte dificilă a acestor copii. M-am întrebat oare cu ce ar trebui ajutaţi mai urgent. Factura la curentul electric era de peste 600 de lei şi cu cei 1.000 de lei dăruiţi ar putea-o plăti. Le-am oferit, de asemenea, principalele produse care se pot pune pe masa de Paşti, dar şi pentru perioada următoare, precum şi produse necesare în orice gospodărie. Mulţumesc doamnei Raluca Mihalache, realizatoarea emisiunii «Secvenţe Trinitas», pentru că ne-a oferit toate informaţiile de care aveam nevoie ca să îi putem ajuta. La această acţiune, în cadrul căreia am dăruit produse materiale şi alimentare, au participat 6 voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, coordonaţi de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru”, a mai precizat voluntarul Dănuţ Prună.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!