Banat
Noi parohi în localităţile Nicolae Bălcescu și Secaș

Noi parohi în localităţile Nicolae Bălcescu și Secaș

Ierom. Iustin Popovici, 19 Octombrie 2018

De curând, în parohiile Nicolae Bălcescu și Secaș din cadrul Arhiepiscopiei Aradului a avut loc primirea de noi păstori în cadrul acestor comunități, preoți tineri, dornici să propovăduiască cuvântul lui Dumnezeu în parohiile încredințate.

În seara zilei de 14 octombrie, în Duminica a 21-a după Rusalii, părintele protopop Nelu Mercea, alături de un sobor de preoți, a săvârșit Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, cu ocazia zilei de prăznuire a acesteia, în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Parohia Nicolae Bălcescu, Protopopiatul Lipova. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de absolvenți, studenți și elevi ai școlilor teologice arădene. La slujbă a participat un număr impresionant de credincioși, din parohie și din parohiile învecinate, precum și credincioși din Arad.

​La finalul slujbei, din binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, părintele Nelu Mercea, protopopul Lipovei, a oficiat instalarea tânărului preot Cosmin-Mihai Iordăchescu ca paroh al acestei sfinte biserici şi i-a înmânat acestuia Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii, evidențiind simbolismul acestora pentru cel căruia se încredințează.
​Noul preot al Parohiei Nicolae Bălcescu a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru slujirea preoţească cu care a fost învrednicit și pentru toate binefacerile revărsate asupra sa și asupra familiei sale, a mulțumit deopotrivă Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru frumoasa misiune de a fi păstor sufletesc al credincioșilor din parohia încredințată spre păstorire.

​Nu în ultimul rând, noul preot a adresat un cuvânt de mulțu­mire părintelui protopop și părintelui pensionar Teodor Barna, care vreme de 25 de ani a păstorit credincioșii acestei parohii. Mulțumiri au fost aduse și preoților slujitori, repre­zen­tanților oficialităților locale, precum și tuturor  cedincioșilor prezenți la acest eveniment important al întregii comunități din parohia încredințată.

De asemenea, în aceeași zi, în Protopopiatul Sebiș, a avut loc instalarea noului preot Ghiță-Dănuț Tulcan  în Parohia Secași, cu filia Iacobini, de către pr. Alexandru Botea, protopopul Sebișului, în prezența nume­roșilor credincioși ai parohiei. Părintele protopop a mulțumit părintelui pensionar Petcuț Tuțu pentru cei 41 de ani de slujire și dăruire în slujirea preoțească. Apoi părintele protopop a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii, îndemnându-l să propovăduiască cu râvnă aceeași învățătură neștirbită, lăsată de Hristos și propovăduită de Sfinții Părinți ai Bisericii noastre. Noul preot a mulțumit credincioșilor și părintelui Tuțu pentru dragostea cu care a fost primit, îndemnându-i să participe în continuare cu aceeași dragoste la slujbele bisericii.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!