Transilvania
Nou paraclis, în Parohia Loman, Protopopiatul Sebeș

Nou paraclis, în Parohia Loman, Protopopiatul Sebeș

11 Octombrie 2018

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat marţi, 9 octombrie, slujba punerii pietrei de temelie pentru noul paraclis cu hramul „Sfântul Efrem cel Nou” din cătunul Tonea, Parohia Loman, Protopopiatul Sebeș. Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a binecuvântat comunitatea credincioșilor care se află sub oblăduirea părintelui Nicolae Popa.

IPS Arhiepiscop Irineu, adresându-se celor de față, a subliniat importanța edificării unui nou locaș de rugăciune, prin intermediul căruia li se oferă credincioșilor privilegiul de a se putea întâlni cu Dumnezeu și, totodată, de a se bucura de darurile și harul Duhului Sfânt. De asemenea, ierarhul a afirmat că sfințirea locului pentru un nou locaș de închinare reprezintă un act de jertfelnicie, precum și de dragoste pentru Hristos și Biserica Sa.

În seara aceleiași zile, IPS Arhiepiscop Irineu s-a întâlnit cu obștea Mănăstirii „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” de la Strungari, judeţul Alba, care se află sub oblăduirea stareței Dositeea Protopopescu, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!