Transilvania
Nou paroh pentru credincioşii din Mănăstireni și Bica, Protopopiatul Huedin

Nou paroh pentru credincioşii din Mănăstireni și Bica, Protopopiatul Huedin

16 Ianuarie 2018

Credincioşii din comunitățile ortodoxe aflate în localitățile Mănăstireni și Bica, Protopopiatul Huedin, și-au întâmpinat duminică, 14 ianuarie, noul păstor sufletesc, pe Ionuţ Sdrăbău, care a ocupat această parohie după promovarea unui examen.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți, din care au făcut parte pr. Ioan Bizău – profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Dan Lupuțan, protopopul de Huedin, pr. Florin Parasca – inspector cu catehizarea în Arhiepiscopia Alba-Iuliei, pr. Gheorghe Leș, fost paroh al Parohiei Mănăstireni, pr. Ionuț Sdrăbău – actualul paroh, pr. Șaitiș Horea – slujitor la bi­serica Spitalului Orășenesc Huedin și arhid. Daniel Frumos. Răspunsurile la strană au fost date de un grup format din tineri teologi.

Pr. prof. Ioan Bizău a ținut un cuvânt de învățătură, referitor la evanghelia duminicii.

La finalul Sfintei Liturghii, protopopul Dan Lupuțan a dat citire deciziei de numire, iar apoi i-a înmânat noului paroh semnele slujirii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii.
Protopopul Dan Lupuţan i-a mulțumit fostului paroh pentru întreaga activitate des­fășurată în această comunitate, iar noului paroh i-a urat pastorație binecuvântată și rodnică.

Părintele Gheorghe Leş și-a luat rămas bun de la comunitate, iar noul paroh le-a mulțumit celor prezenți pentru primire. Au mai luat cuvântul: pastorul reformat al Parohiei Reformate din Mănăstireni, care a evidențiat bunele relații dintre românii și maghiarii de aici, epitropul bisericii, iar din partea fiilor satului, a vorbit Gicu Gânscă care a prezentat şi un amplu istoric al parohiei.

Parohia Mănăstireni a rămas vacantă în urma pensionării părintelui Gheorghe Leș, începând cu data de 1 ianuarie 2018. Acesta a desfășurat o bogată activitate misionară și edilitară în Parohia Mănăstireni timp de 28 de ani. Începând cu aceeași dată, părintele Gheorghe Leş a fost îmbisericit în Parohia Aghireșu Fabrici, Protopopiatul Huedin. Noul paroh, Ionuț Sdrăbău, a funcționat în postul de cântăreț bisericesc al Parohiei Căpușu Mic, Protopopiatul Huedin, conform Protopopiatului Huedin.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!