Transilvania
Nou paroh pentru credincioșii din Ticușu Nou, Protopopiatul Rupea

Nou paroh pentru credincioșii din Ticușu Nou, Protopopiatul Rupea

20 Noiembrie 2017

Noul preot al Parohiei Ticușu Nou, Protopopiatul Rupea, județul Brașov, Claudiu-Vasile Streulea, a fost instalat recent, după plecarea preotului Gheorghe Oprea, care a păstorit comunitatea de credincioși de aici timp de 18 ani. Cu ocazia acestui eveniment, la Biserica „Sfânta Parascheva” a fost oficiată și Taina Sfântului Maslu, de un sobor de preoți condus de protopopul de Rupea, Alexandru Petrica.

Biserica „Sfânta Parascheva” din T­icușu Nou a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși care au venit să îl întâmpine pe noul paroh, alături de autorităţile locale, primarul comunei Comăna de Jos, Viorel Grusea, consilierul județean Flavius Dumitrescu, viceprimarul orașului Rupea, Maria Codruța Moise.

Cu această ocazie a fost oficiat și Sfântul Maslu, de un sobor de preoți condus de protopopul de Rupea, Alexandru Petrica. Din sobor au făcut parte noul paroh Claudiu Streulea, pr. Dorin Streulea – Parohia Rupea I, pr. Pavel Oltean, pr. Ioan Piticaș - pensionar, pr. Octavian Roșală – Parohia Crihalma, pr. Cristian Măntărău – Parohia Ungra, pr. Laurențiu Gârneață – Parohia Dacia, pr. Ciprian Bolocan – Parohia Ticușu Vechi, pr. Florin Maredavid  - Parohia Mateiaș, pr. Mihai Sergiu Terzea – Parohia Comana de Sus și pr. Gheorghe Varga – Parohia Cața.
După oficierea Tainei Sfântului Maslu, pr. Gheorghe Varga a rostit o cuvântare prin care a subliniat „necesitatea absolută de a se îmbrăca cu toate armele lui Dumnezeu ca să poată să stea împotriva uneltirilor diavolului și a dobândi modul de gândire al lui Hristos”: „Într-o lume destinată pe de-o parte a fi împreună cu Hristos, iar pe de altă parte o lume a orgoliilor și ambițiilor nemăsurate atât de dăunătoare pentru viața proprie și a celor din jur, într-o astfel de lume este chemat preotul să viețuiască și să slujească, să lupte, să cadă și să se ridice, să-L mărturisească pe Hristos, «Calea, Adevărul și Viața» și, astfel, să-și câștige mântuirea alături de enoriașii tăi (…) Rugăm pe bunul Dumnezeu să-i dăruiască puterea de a sluji cu timp și fără de timp și nu de a stăpâni pe ceilalți, ferindu-l de păcatul mândriei, de pretenția de superioritate în raport cu alții. Am nădejdea că părintele Claudiu Streulea va dărui necontenit sufletelor dumneavoastră hrană din Trupul și Sângele lui Hristos, dragoste din dragostea lui Hristos, lumină din lumina copleșitoare a lui Hristos, bucurie din bucuria fără margini a lui Hristos, blândețe din blândețea dumnezeiască a lui Hristos, iertare din iertarea autentică  a lui Hristos. Îl rugăm pe Dumnezeu să-l întărească pe pr. paroh Claudiu Streulea spre slujire, spre înțelepciune, fiind cât mai aproape de ceea ce Hristos așteaptă de la el”.

De asemenea, protopopul Alexandru Petrica a subliniat importanța comunicării, comuniunii și cuminecării. Cu acest prilej, protopopul de Rupea a oferit noului paroh Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și o cheie simbolică, ca semne ale misiunii preotului: vestirea Cuvântului, săvârșirea Tainelor lui Hristos cu jertfelnicie și îndrumarea credincioșilor către Împărăția lui Dumnezeu.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!