Noutăţi

Otilia Bălinişteanu, 05 Iunie 2007

▲ Un medicament eficient pentru 44% din bolnavii cu cancer la ficat: Nexavar, un medicament dezvoltat de compania germană Bayer, a permis prelungirea vieţii bolnavilor de cancer avansat de ficat cu circa 44%, ceea ce reprezintă un progres terapeutic, potrivit unui studiu publicat ieri în SUA, relatează AFP.

„Este pentru prima dată când avem un tratament sistemic eficient pentru cancerul de ficat“, a declarat dr. Joseph Llovet, director de cercetare în privinţa cancerului hepatic la Facultatea de Medicină Mount Sinai din New York şi principal autor al acestui studiu.

„Rezultatele acestui test clinic arată o prelungire a vieţii care este importantă din punct de vedere statistic şi clinic“, a adăugat el, potrivit unui comunicat publicat la cea de-a 43-a conferinţă anuală a American Society of Clinical Oncology (ASCO) care se desfăşoară la Chicago între 1 şi 5 iunie.

Nexavar (Sorafenib), luat sub formă de comprimate, este autorizat de puţin timp în Europa şi SUA pentru tratarea cancerului de rinichi şi face, de asemenea, obiectul mai multor studii pentru a-l evalua asupra altor forme de cancer.

▲ Mamele singure îşI alimentează în exces copiii: Potrivit unui studiu publicat în „Medical Journal of Australia“, mamele celibatare sau supraponderale îşi alimentează excesiv copiii, făcând din ei nişte mici obezi, a relatat, duminică, ziarul belgian „Le Soir“.

Greutatea corporală a mamei şi statutul său marital au o influenţă asupra devenirii copiilor, se arată în ştirea agenţiei Belga. Conflictele familiale, elementele negative ale vieţii ori o depresie maternă influenţează tendinţa ponderală a micuţilor. „Copiii unei familii monoparentale trebuie să lupte mai mult pentru a-şi menţine o greutate corporală normală şi sănătoasă, într-un mediu în care obezitatea şi accesul restrâns la o alimentaţie echilibrată sunt, adesea, regulă“, a explicat Lisa Gibson, psiholog pentru copii din oraşul australian Perth.

„Asocierea dintre greutatea copilului, indicele său de masă corporală (IMC) şi structura familială confirmă necesitatea găsirii unor instrumente de prevenire adresate familiilor în care părinţii sunt supraponderali şi în special familiilor monoparentale cu o situaţie financiară dificilă“, a adăugat ea.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!