„Nu se poate vorbi de o epidemie de gripă”

Otilia Bălinișteanu, 02 Martie 2018

Deși ultima raportare făcută de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) arată că numărul persoanelor care au decedat ca urmare a îmbolnăvirii de gripă a ajuns la 68, președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, dă asigurări că cifrele se înscriu în rata obișnuită a mortalității în sezonul rece și că nu putem vorbi despre o epidemie. „În momentul de faţă, după cifrele pe care le furnizează INSP - nu (nu se poate vorbi de o epidemie - n.r.), pentru că circulaţia mai intensă a virusului gripal nu se manifestă în toate zonele din ţară, pe de o parte. Pe de altă parte, numărul total de cazuri de viroze respiratorii este în intervalul aşteptat în ceea ce priveşte această perioadă a sezonului gripal în care se monitorizează circulaţia virusurilor gripale şi bineînţeles numărul de îmbolnăviri”, a explicat Alexandru Rafila.

Acesta a mai precizat că acum traversăm un vârf al acestui sezon și că este de așteptat ca în săptămânile viitoare numărul de cazuri de gripă să scadă.

Potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, încă trei persoane au murit miercuri din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând la 68.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!