Numărul virozelor şi infecţiilor respiratorii, în creştere

Otilia Bălinișteanu, 16 Decembrie 2016

Un număr de 2.890 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, cu peste 1.000 de cazuri mai multe decât în săptămâna precedentă, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu. Potrivit acesteia, categoria de vârstă cea mai afectată de viroze este cea a copiilor de la cinci la 14 ani, unde au fost înregistrate 1.011 cazuri.

În ceea ce priveşte pneumoniile, au fost înregistrate 305 cazuri, cu 49 mai multe decât în săptămâna anterioară, categoria cea mai afectată fiind tot cea a copiilor de la cinci la 14 ani cu 97 de cazuri. Iordăchescu a precizat că, până în prezent, au fost administrate 14.430 doze de vaccin antigripal, iar în stoc mai sunt încă 2.370 de doze.

Aceeaşi situaţie este în judeţul Gorj, aproximativ 1.300 de cazuri de viroze şi pneumonii fiind înregistrate aici în ultima săptămână, număr în creştere comparativ cu perioada anterioară, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian. Potrivit sursei citate, 912 de cazuri au fost viroze, cele mai afectate categorii fiind cele cu vârste între 5‑14 ani şi 15‑49 ani. În cazul pneumoniilor, au fost înregistrate, în total, 389 de cazuri, cei mai mulţi bolnavi fiind copii cu vârsta între 5‑14 ani. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!