Banat
O floare pentru beneficiarii așezământului de bătrâni de la Checea

O floare pentru beneficiarii așezământului de bătrâni de la Checea

Pr. Marius Mircia, 10 Martie 2018

Responsabili ai Sectorului social al Arhiepiscopiei Timișoarei au oferit joi, 8 martie, în dar flori femeilor de la Așezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Ierarh Nicolae” din Checea, județul Timiș. Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. Preoții și asis­tenții sociali au fost întâmpinați de pr. Gheorghe Cucu, coordonatorul așezământului, cel care s-a implicat în acest proiect filantropic încă de la începuturile sale. În urmă cu aproape un deceniu s-au pus bazele conceptului filantropic, care astăzi devine atât de necesar, dat fiind  numărul mare de cereri pentru acest tip de serviciu.

Așezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Ierarh Nicolae” al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost inaugurat pe data de 18 septembrie 2008 și are în acest moment 9 beneficiari. Pe lângă asistența social-medicală, aceștia beneficiază și de asistență spirituală din partea preotului paroh Gheorghe Cucu, părintele duhovnicesc al celor de aici și parohul bisericii cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, al comunității ortodoxe din Checea.

Cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, la ora actuală se află în curs de finalizare un nou corp de clădire, ridicat în vecinătatea bisericii din sat, care în acest an va fi dat în folosință.

Noul corp de clădire a fost gândit să ofere un spațiu mai generos beneficiarilor, persoane vârstnice cu situații sociale speciale, dar și preoți pensionari, rămași singuri și fără un ajutor la bătrânețe, pe care Biserica noastră îi are în atenție și le oferă un sprijin.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!