Transilvania
Foto: Ștefan Mărculeț

O nouă biserică la Cristian, județul Brașov

Ștefan Mărculeț, 27 Martie 2019

La praznicul Bunei Vestiri, Înaltpreasfințitul Părinte Lauren­țiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie pentru o nouă biserică în localitatea Cristian, județul Brașov. Biserica ce se va ridica într-un nou cartier al localității învecinate cu Brașovul va purta hramul Naș­terii Maicii Domnului și se va construi pe un teren donat de familia Viorel și Daniela Mureșan.

La slujba religioasă prin care a fost așezată și sfințită piatra de temelie a noii biserici au fost prezenți numeroși credincioși din Cristian, preoții slujitori de la celelalte două biserici ortodoxe din localitate, pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre și pr. Nicolae Sebastian Floroiu, protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea și alți slujitori ai sfintelor altare, precum și primarul Gicu Cojocaru, autorități județene și numeroși credincioși.

La finalul slujbei religioase ierarhul a mulțumit familiei care a donat terenul pentru a se ridica locașul de cult și i-a îndemnat pe toți să fie alături de preoții din localitate în demersurile pentru construirea noii biserici.

„Lucrarea începută acum este o binecuvântare pe care am cerut-o de la Dumnezeu pentru o nouă lucrare. Punerea pietrei de temelie este începutul zidirii unei biserici, iar această lucrare nu se poate asemăna cu niciuna dintre lucrările de zidire a vreunei case. Este Casa Domnului și de la început trebuie pusă pe piatra credinței și a iubirii noastre. Noi am făcut acum un act de restituire, ceea ce ne-a dat Dumnezeu noi I-am dat înapoi. Am delimitat acest teren și l-am oferit înapoi lui Dumnezeu, pentru ca pe el să se construiască o casă a Lui”, a spus ierarhul.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!