Moldova
O nouă întâlnire în proiectul „Tânărul frumos”

O nouă întâlnire în proiectul „Tânărul frumos”

Pr. Dan Turcu, 05 Decembrie 2018

Ca o prelungire a evenimentelor dedicate zilei de 1 decembrie, duminică după-amiaza, tinerii ATOR-eni din Târgu Frumos, însoţiţi de profesori şi de alţi oameni iubitori de adevăr şi de frumos, au răspuns chemării preoţilor din oraş şi din împrejurimi participând la conferinţa „Jertfă şi rugăciune pentru unire”.

Evenimentul a început la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Târgu Frumos, unde s-a săvârşit o slujbă de pomenire a preoţilor şi a eroilor care s-au jertfit pentru Unirea tuturor românilor în graniţele unei singure ţări. După rugăciune, toţi cei prezenţi au susţinut un mic concert de cântece patriotice la monumentul eroilor de pe esplanada oraşului.

Grupul s-a îndreptat apoi spre Casa de Cultură a oraşului, unde părintele Nicodim Petre, consilier al Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, a susţinut conferinţa „Jertfă şi rugăciune pentru unire”. Cu amabilitatea cunoscută, părintele Nicodim le-a descris celor prezenţi în atmosfera din Moldova anilor de război, perioada 1916-1918, a oferit răspunsuri întrebărilor tinerilor preocupaţi de acest subiect, iar la final a dat sfaturi de suflet celor prezenţi.

Întâlnirea a continuat cu vizionarea filmului „Preoţii români - jertfă şi rugăciune pentru unire”, realizat de Cristina Liberis, jurnalist şi reporter de război, colaborator al Trinitas Tv. Toţi cei prezenţi au văzut o pagină prin care se întregeşte istoria patriei, ceea ce a însemnat lucrarea Bisericii, a ierarhilor şi preoţilor, în timpul Primului Război Mondial în România. Seara s-a încheiat cu colinde şi rugăciune de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!