Moldova
O nouă seară de rugăciune pe „Meteora Bacăului“

O nouă seară de rugăciune pe „Meteora Bacăului“

Pr. Constantin Gherasim, 05 Martie 2018

În seara zilei de vineri, 2 martie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Valea Budului, cunoscută sub numele de „Meteora Bacăului".

Împreună cu ierarhul s-au rugat credincioşi din Parohia „Sfântul Nicolae" - Bacău, din Parohia „Sfântul Gheorghe" - Bacău şi din Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi" - Bacău, precum şi pelerini din zona Văii Budului. Solemnitatea slujbei a fost încununată de rugăciunile specifice acestei perioade pe care Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim le-a rostit la sfârşitul slujbei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, ierarhul a evidenţiat credinţa băcăuanilor şi dorinţa de a-şi schimba viaţa în perioada premergătoare sărbătorii Învierii Domnului: „Văd o grijă deosebită faţă de perioada aceasta a Postului, trăit într-o dimensiune spirituală deosebită. Şi preoţii şi credincioşii şi-au schimbat atitudinea, organizează întâlniri duhovniceşti, aşa încât programul lor să se adapteze după nevoile sufleteşti ale fiecăruia. La Bacău există această efervescenţă spirituală care presupune o reînnoire a credinţei şi a sufletelor noastre".

Totodată, chiriarhul le-a mulţumit tuturor celor care au ales să se roage la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului" în cea de-a doua vineri din Postul Mare. Ierarhul a invitat băcăuanii să participe la Marşul pentru viaţă, care va avea loc la Bacău sâmbătă, 24 martie 2018, şi care va da prilejul de a arăta în mod civilizat susţinerea pentru valorile pro-viaţă şi familia tradiţională. La rândul său, preotul Costică Busuioc, protopop de Bacău, a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale care a venit să se roage la mănăstirea de la Valea Budului.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!