„O oră de istorie pentru Basarabia“

29 Martie 2013

Peste 10 mii de elevi din aproximativ 120 de licee din ţară vor fi implicaţi în campania „O oră de istorie pentru Basarabia“, proiect desfăşurat sub egida Platformei Civice Acţiunea 2012 şi Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, acţiunea se va desfăşura în perioada 1-5 aprilie, în timpul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, ocazie cu care peste 300 de voluntari vor susţine cursuri de informare asupra trecutului şi prezentului provinciei româneşti Basarabia, dar şi asupra realităţilor românilor de la Est de Prut, „cu scopul de a sesiza necesitatea implicării active a tinerilor în procesul de readucere a Basarabiei acasă“.

„Este nevoie ca tinerii să fie corect informaţi, iar numărul mare de elevi participanţi confirmă interesul crescut al acestora faţă de soluţionarea greşelilor istoriei“, a declarat Lulea Marius, co-preşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012.

Programul „O oră de istorie pentru Basarabia“ a fost derulat cu succes anul trecut într-o fază-pilot, în liceele din Botoşani, Bucureşti şi Suceava, iar în acest an va avea loc în unităţi de învăţământ de pe tot cuprinsul ţării.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!