Transilvania
Olimpiada „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” – faza judeţeană, la Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca

Olimpiada „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” – faza judeţeană, la Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca

Oana Rusu, 17 Mai 2018

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean și cu Seminarul Teologic Ortodox Cluj, organizează o nouă ediţie a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” – faza judeţeană. Evenimentul are loc sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 10:00, la Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca situat în Piața „Avram Iancu”, nr. 18.

Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” este o întrecere educativă ce urmărește conștien­tizarea elevilor asupra valorilor civilizației populare româneşti, ediţia din acest an având ca temă „Aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918”.

La eveniment vor participa în jur de 100 de elevi proveniți din 26 de unități de învățământ din municipiul Cluj-Napoca şi din județ, în cadrul secțiunilor: prelucrare lemn, pictură mobilier, pictură icoane pe sticlă, pictură naivă, podoabe din mărgele, ţesut, cusut, realizare costume populare, încondeiat ouă, împletituri, ceramică și măști, selecția fiind realizată de un juriu de specialitate. Potrivit regulamentului, de la fiecare şcoală vor participa în cadrul Olimpiadei maxim şase elevi, înscrişi la oricare din categoriile din cadrul atelierelor propuse. Totodată, elevii se vor prezenta în costum popular specific zonei etnografice pe care o reprezintă şi vor aduce cu ei câteva produse finite şi semifinite, pe care le vor definitiva pe loc, în faţa comisiei de jurizare. Primii cinci elevi premiaţi, câştigători ai locurilor I, vor reprezenta judeţul Cluj la Sibiu, în cadrul fazei naţionale a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, care se va desfăşura în finalul lunii iulie, la Muzeul ASTRA. Ceilalţi premianţi vor primi drept recompensă participarea gratuită în Tabăra de meşteşuguri „Tradiții clujene”, organizată de CJCPCT Cluj, în luna august, la Baza Crucii Roșii de pe Valea Ierii, conform unui comunicat al Consiliului Judeţean Cluj.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!