Moldova
Olimpiada Naţională de Religie şi-a premiat câştigătorii

Olimpiada Naţională de Religie şi-a premiat câştigătorii

Flavius Popa, 16 Aprilie 2018

În sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Costache Negruzzi" din Iaşi a avut loc sâmbătă, 14 aprilie 2018, festivitatea de premiere a participanţilor la cea de-a X-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Religie - cultul ortodox.

Elevii olimpici au primit diplome, cărţi şi premii în bani din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, dar şi din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi a Patriarhiei Române. Alături de participanţi, de însoţitorii acestora şi de membrii Comisiei centrale naţionale de evaluare a lucrărilor la eveniment au fost prezenţi părintele arhimandrit Hrisostom Rădăşanu, consilier educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, părintele George Jambore, inspector patriarhal al Sectorului teologic-educaţional, conf. univ. dr. Vasile Timiş, preşedintele executiv al olimpiadei, conf. univ. dr. Carmen Maria Bolocan, preşedintele Comisiei de evaluare, Romeo Moşoiu, consilierul Ministrului Educaţiei Naţionale, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector general şcolar al ISJ Iaşi, dar şi prof. dr. Denisa Elena Mănoiu, inspector şcolar disciplina Religie din cadrul ISJ Iaşi.

„Anul acesta, Olimpiada Naţională de Religie a fost o mare reuşită pentru majoritatea elevilor. Am văzut foarte mulţi tineri frumoşi, foarte entuziasmaţi. Vorbind cu membrii Comisiei naţionale de evaluare, am observat că foarte mulţi aţi avut rezultate foarte bune. De altfel, cred că toţi aţi câştigat la această competiţie, iar de aici trebuie să plecaţi acasă mult mai întăriţi şi să nu uitaţi că Olimpiada de Religie este o competiţie la care cu toţii veţi câştiga, pe termen lung", a declarat Romeo Moşoiu, consilierul Ministrului Educaţiei Naţionale.

Anul acesta, locul I a mers către şcolile din judeţele Vâlcea, Timiş, Călăraşi, Vaslui şi Gorj.

În urma evaluării lucrărilor de către Comisia naţională, au fost oferite câte trei premii: locurile I, II şi III, pentru fiecare an de studiu - clasele VII-XII, trei menţiuni şi câteva premii speciale. Anul acesta, primele locuri a fost ocupate de elevi din judeţele Vâlcea, Timiş, Călăraşi, Vaslui şi Gorj.

La clasa a VII-a, primii clasaţi au fost Ilinescu Diana Elena, de la Şcoala Gimnazială „Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea (Locul I), Stan Mădălina Valentina, de la Şcoala nr. 1 „Cosoba", judeţul Giurgiu (Locul al II-lea) şi Ştefea Denisa Ionela, de la Liceul Tehnologic „Moga Voievod" Hălmagiu, judeţul Arad (Locul al III-lea).

La clasa a VIII-a, Premiul I a fost oferit Mariei Adela Olteanu de la Şcoala Gimnazială nr. 6 din Timişoara, Premiul al II-lea a fost obţinut de Ela Raban de la Şcoala Gimnazială „Mărţişor" din Bucureşti, iar Premiul al III-lea a fost ocupat de Elena Bujoreanu de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Sturdza" din Tecuci, judeţul Galaţi.

La clasa a IX-a, Locul I a fost obţinut de Stancu Maria, de la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei" din Călăraşi, Locul al II-lea a fost obţinut de Robert Nicolae Stanciu, de la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu" din Craiova, iar Locul al III-lea a fost obţinut de Moise Anisia Paola, de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu" din Câmpina, judeţul Prahova.

La clasa a X-a, câştigătorii au fost Croitoru Luminiţa Mihaela, de la Colegiul Naţional „Cuza Vodă" din Huşi, judeţul Vaslui (Locul I), Hereş Andreea, de la Liceul Teoretic „Spiru Haret" Moineşti, judeţul Bacău (Locul al II-lea), şi Popoaia Ana, de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna" Braşov (Locul al III-lea).

La clasa a XI-a, primul loc a fost câştigat de către Huţuleac Georgiana, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu" din Vaslui, locul al doilea a fost ocupat de către Fodor Andreea Loredana, de la Liceul Teoretic „O. C. Tăslăuanu" Topliţa, judeţul Harghita, iar cel de-al treilea loc a fost câştigat de Dragne Lavinia Ştefana, de la Colegiul Naţional „Unirea" din Focşani, judeţul Vrancea.

La clasa a XII-a, premiile au mers către Toloargă Ioana, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret" Tg. Jiu, judeţul Gorj (Locul I), Prisacaru Eliza-Georgiana, de la Liceul „Ştefan cel Mare" Vaslui (Locul al II-lea), şi Strugar Alin Gheorghe, de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă" Siret, judeţul Suceava (Locul al III-lea).

„Sunt foarte bucuroasă ca am ajuns aici şi am cunoscut oameni minunaţi"

„Pentru mine, experienţa acestei olimpiade a însemnat reîntoarcerea acasă, întoarcerea în Logosul Divin, acolo unde omul este desăvârşit în Dumnezeu. A fost o experienţă deosebită, a fost un parcurs duhovnicesc şi sunt foarte bucuroasă că am ajuns aici şi am cunoscut oameni minunaţi. Iaşiul reprezintă pentru mine un oraş de suflet, mă gândesc să dau aici la facultate, iar revenirea mea aici a însemnat întoarcerea în locurile mele dragi", a declarat Toloargă Ioana, câştigătoarea Locului I, clasa a XII-a.

„Mă bucur că am avut din nou ocazia să fiu părtaşă la această competiţie. Mulţumesc părinţilor şi prietenilor care m-au îndrumat şi m-au susţinut şi Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate. Mă bucur că am retrăit această bucurie şi că ceea ce am învăţat la Religie am putut să practic şi în viaţa de zi cu zi", ne-a relatat Huţuleac Georgiana, câştigătoarea primului loc, clasa a XI-a.

„Mama mea este profesoară de Religie, iar de mic am fost preocupat şi implicat în activităţile religioase, mi-a plăcut foarte mult această competiţie, am mai participat la olimpiadă, însă anul acesta a fost prima dată când am concurat la etapa naţională. Subiectele au fost foarte accesibile, am avut un program încărcat, dar frumos", a spus Stanciu Robert Nicolae, câştigătorul Locului al II-lea, clasa a IX-a.

Participanţii la Olimpiada Naţională de Religie au partici-pat ieri, 15 aprilie 2018, la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, urmând ca, spre amiază, aceştia să revină acasă, în judeţele de provenienţă. Pentru a vedea rezultatele finale ale competiţiei, puteţi accesa link-ul https://onr2018.wordpress.com .


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!