Actualitate religioasă
Olimpiada naţională pentru seminariile şi liceele teologice

Olimpiada naţională pentru seminariile şi liceele teologice

Mircea Mihuleţ, 09 Mai 2013

La Deva are loc Olimpiada naţională pentru seminariile şi liceele teologice, la care participă 120 de elevi din 30 de judeţe ale ţării. Evenimentul s-a deschis miercuri, 8 mai, într-un cadru festiv la care au fost prezenţi Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, Înalt Preasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, şi Preasfinţitul Episcop-vicar Andrei Făgărăşeanul, conform celor precizate de pr. Gabriel Basa, inspector de religie.

Cu această ocazie, elevii şi profesorii au primit, în dar, calendare cu icoana Sfântului Andrei Şaguna, Mitropolitul Ardealului, din partea IPS Laurenţiu, precum şi icoane şi cărţi de rugăciuni din partea PS Gurie.

Premierea câştigătorilor are loc mâine, 11 mai, în Catedrala episcopală din Deva, prilej cu care participanţii la olimpiadă vor avea ocazia să se închine la moaştele Sfântului Antonie de la Iezerul - Vâlcea care se vor afla la catedrală pentru o scurtă perioadă de timp.

În aceste zile, elevii şi cadrele didactice care îi însoţesc au ocazia să viziteze monumente istorice de mare însemnătate din judeţul Hunedoara, între care biserica monument de la Densuş, precum şi cetăţile dacice.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!